Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичні вказівки_диплом_бакалавр.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
21.11.2019
Размер:
194.56 Кб
Скачать
  1. Порядок виконання дипломної роботи та допуску її до захисту

2.1 Порядок подання дозволу на виконання дипломної роботи.

Згідно навчального плану спеціальності 6.080201 “Інформатика” написання дипломних робіт є обов’язковим для усіх студентів, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавра.

Допуск до написання дипломної роботи бакалавра оформляється наказом ректора університету на підставі подання деканату і за наявності витягу з протоколу засідання кафедри про затвердження теми дипломної роботи.

2.2 Керівництво написанням дипломних робіт.

До керівництва дипломними роботами бакалавра залучаються ті викладачі кафедр, що мають наукові ступені та вчені звання. З науковим керівником погоджується план-проспект.

2.3 Вибір, затвердження і закріплення теми.

Орієнтована тематика дипломних робіт формується випусковими кафедрами на підставі змісту державної атестації, освітньо-кваліфікаційних характеристик, освітньо-професійних програм. Вона розглядається й ухвалюється випусковою кафедрою. Теми дипломних робіт повинні бути актуальними, проблемними, відповідати сучасному стану і перспективам розвитку науки, поєднувати в собі матеріал навчальних дисциплін та змістових модулів, які виносяться на державну атестацію. Загальний перелік тем дипломних робіт поновлюється щорічно. Студентам надається право вибору теми дипломної роботи.

2.4 Планування підготовки дипломної роботи.

Після закріплення теми дипломної роботи студент отримує завдання на виконання дипломної роботи, разом з науковим керівником складає графік підготовки дипломної роботи (див. додатки 1,3) та у 5-денний термін подає їх на затвердження завідувачу випускової кафедри. Поточний контроль за підготовкою дипломної роботи безпосередньо здійснює науковий керівник.

2.5 Контроль за виконанням дипломної роботи.

Завідувачі кафедри двічі за навчальний рік (до 15 грудня і до 15 березня) забезпечують розгляд на засіданнях кафедри питання про хід виконання дипломних робіт. На таких засіданнях студент готує інформацію про фактичне виконання графіка і звітує про виконану роботу.

У разі невиконання студентом графіка підготовки дипломної роботи бакалавра завідувач кафедри може звернутися до ректора університету з пропозицією відсторонити студента від виконання дипломної роботи. У разі невиконання графіка підготовки дипломної роботи бакалавра або її низької якості завідувач кафедри може звернутися до ректора з пропозицію про відрахування студента, що навчається за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавра.

За рішенням наукового керівника (але не пізніше, як за 1,5 місяця до кінця навчальних занять в останньому семестрі) дипломна робота подається на попередній захист на випускаючій кафедрі.

2.6 Попередній розгляд роботи.

Для проведення попереднього захисту завідувачем кафедри призначаються рецензенти з числа працівників кафедри або споріднених кафедр. Рецензенти знайомляться з дипломної роботою і надають висновок (про відповідність та про готовність роботи до захисту) у письмовій формі. При наявності рецензій проводять попереднє слухання доповіді керівника і дипломника по виконуваній роботі на засіданні випускової кафедри. За результатами цього слухання кафедра приймає рішення щодо рекомендації даної роботи до захисту.