Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Мій звіт.docx
Скачиваний:
7
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
3.49 Mб
Скачать

6. Адміністрування доходів і зборів фізичних осіб

Студент повинен:

− вивчити законодавчі акти про оподаткування доходів фізичних осіб, зміни та доповнення до них;

− дослідити особливості оподаткування доходів підприємців, діячів мистецтва та літератури, громадян у залежності від місця роботи;

− вивчити особливості сплати єдиного соціального внеску;

− розглянути порядок застосування податкової соціальної пільги;

− розглянути порядок надання податкового кредиту по податку на доходи фізичних осіб;

− вивчити інструкцію по заповненню декларації та іншої вхідної документації щодо оподаткування фізичних осіб;

− проаналізувати нарахування та справляння податків фізичними особами;

− прийняти участь у проведенні роз’яснювальної та консультаційної роботи серед фізичних осіб – платників податків;

− проаналізувати звітність відділу.

Завдання:

    1. Опишіть основні завдання і функції відділу.

У Міністерстві доходів і зборів адмініструванням доходів і зборів фізичних осіб займається 17-ий Департамент доходів і зборів з фізичних осіб.

Основні завдання Департаменту є :

1. Забезпечення формування єдиної державної податкової політики в частині адміністрування податків і зборів, здійснення в межах своїх повноважень контролю за надходженням до бюджетів та державних цільових фондів податків і зборів та інших платежів;

2. Забезпечення формування та реалізація державної політики з адміністрування єдиного внеску, а також боротьба з правопорушеннями при застосуванні законодавства з питань сплати єдиного внеску.[28]

Основними функціями Департаменту є:

1. Організація та контроль за своєчасністю, достовірністю, повнотою нарахування та сплати податку на доходи фізичних осіб.

2. Організація та контроль за своєчасністю, достовірністю, повнотою нарахування та сплати податків, зборів, внесків самозайнятими особами.

3. Організація та контроль за своєчасністю, достовірністю, повнотою сплати державного мита.

4. Організація та контроль за поданням платниками податків та єдиного соціального внеску передбаченої законом звітності (декларацій, розрахунків тощо), своєчасністю, достовірністю, повнотою нарахування та сплати єдиного соціального внеску

5. Організація та контроль за своєчасністю, достовірністю, повнотою нарахування та сплати збору за першу реєстрацію транспортного засобу.

6. Організація та контроль за своєчасністю, достовірністю, повнотою нарахування та сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, юридичними та фізичними особами.

7. Складання та супроводження плану-графіка проведення документальних планових перевірок суб’єктів господарювання – фізичних осіб.

8. Організація проведення документальних та камеральних перевірок самозайнятих осіб, фізичних осіб, які не є суб’єктами господарювання, документальних перевірок юридичних осіб з питань своєчасності, достовірності, повноти нарахування та сплати податку на доходи фізичних осіб, єдиного соціального внеску, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, збору за першу реєстрацію транспортного засобу та державного мита.

9. Організація проведення спеціальної перевірки відомостей щодо осіб, які претендують на зайняття посад, пов’язаних із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, та на посаду судді.

10. Організація та контроль за своєчасністю, достовірністю, повнотою нарахування та сплати екологічного податку з фізичних осіб – підприємців.

11. Організація та контроль за своєчасністю, достовірністю, повнотою нарахування та сплати ПДВ платниками податків - фізичними особами.

12. Організація та контроль за правомірністю бюджетного відшкодування ПДВ платникам податків – фізичним особам.[19]

13. Аналітично-інформаційне забезпечення контрольно-перевірочної роботи.

14. Організація роботи з ризиками несплати податків для формування плану-графіка проведення планових документальних перевірок суб’єктів господарювання.

15. Здійснення провадження у справах про адміністративні правопорушення у випадках, передбачених законом:

16. Застосування санкцій за несвоєчасність подання звітності, встановленої законодавством, контроль за додержанням якого покладено на Міндоходів.

17. Організація проведення фактичних перевірок платників податків.

18. Організація контролю за валютними операціями, своєчасністю проведення розрахунків та оподаткуванням у сфері ЗЕД, за дотриманням законодавства України.

19. Організація  та контроль погашення податкового боргу з податків і зборів платників податків, заборгованості з інших платежів, а також стягнення своєчасно не нарахованих та/або несплачених сум єдиного соціального внеску платників єдиного соціального внеску. Застосування до платників процедур банкрутства.

20. Організація та контроль за застосуванням адміністративного арешту (арешту) майна платників податків та/або зупинення видаткових операцій на їх рахунках у банку, фінансових санкцій до платників єдиного соціального внеску.[27]

    1. Заповнити зразки документів щодо сплати податку на доходи фізичних осіб.

Відповіднодocт. 176 Податкового кодексу oбов’язoкплатниківподатку – фізичнихосіб подати деклараціюпро доходи фізичних осіб, якiотримувалипротягом року доходи, якiпідлягаютьоподаткуванню, алeвідосіб, якi не є податковими агентами.[15]

Нe вважаютьcя податковими агентами: нерезидент, фізична особa, яка не мaє статусу суб’єктa підприємницької діяльності абo не є особою, якa провадить незалежну професійну діяльність тa обліковується в контролюючих органаx (пп. 168.2.1 cт. 168 Податкового кодексу). Зразки заповнених документів (декларації) щодо сплати податку на доходи фізичних осіб. Наведені в Додатку 9.[29]

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]