Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
zada4i_psihu.rtf
Скачиваний:
16
Добавлен:
18.02.2016
Размер:
118.51 Кб
Скачать

3. Який тип ремісії найбільш притаманний?

Задача №23

Хвора Л., 58 р. Скаржиться, що син з невісткою погано до неї ставляться: вкидають до її поштової скриньки чужі листи, підкидають сміття під двері її кімнати, повернувшись додому із санаторію, помітила, що її речі перекладали, знайшла сліди якогось підозрілого порошку біля свого ліжка. Усе це посіяло в ній тривогу, переконана в тому, що син із невісткою хатять вижити її з квартири. Поставила нові замки на двері своєї кімнати, залишає ампулу з йодом під килимом, щовечора проводить ревізію своїх речей і переконується, що їх перекладали. Намагається якомога менше виходити з кімнати, харчується окремо, переважно продуктами у фабричній упаковці, які купує сама. Насторожено ставиться до оточуючих, вважає, що їй ніхто не вірить, а лікарі і медсестри у відділенні – підкуплені її сином. При сомато-неврологічному обстеженні патології не виявлено. Основні лабораторні показники в межах норми.

Питання: 1. Який провідний синдром наявний у хворої? 2. Ваш попередній діагноз? 3. Диферен-ційна діагностика з якими станами є доцільна?

Задача №24

Молода жінка, 19 років, на 4 місяці вагітності. За місяць до розвитку захворювання у батьків стались серйозні неприємності по роботі, Тяжко переживала за те, що сталось, турбувалась за майбутнє. Напередодні чоловік повідомив, що покохав іншу і йде із сім’ї. Стала розгубленою, недоладно сміялась, намагалась наспівувати весільних пісень, почала складати усі речі і загортати у килим, казала, що їде у весільну подорож до Анталії. Чула голоси друзів, що прийшли їх провожджати, бачила на стелі “Купідонів із чорними крильцями”. Гострий психотичний стан редукувався в межах тижня, довший час залишалась пригніченою, тривожилась за майбутнє своє і дитини, спогади про перенесений психотичний стан уривчасті, ставиться до нього критично.

Питання: 1. Який синдром спостерігається? 2. Попередній діагноз? 3.Який прогноз найбільш ймовірний?

Задача №25

Студент 3 курса консерваторії зробив шлюбну пропозицію своїй дівчині, з якою зустрічалися кілька років і неодноразово обговорювали питання майбутнього подружнього життя. Дівчина відмовила, нічим не мотивуючи відмову. Не спав ночами, весь час думав про те, що сталось. Перестав відвідувати заняття, спілкуватись з друзями. Весь час проводив у ліжку. Втратив апетит, перестав стежити за собою, значно втратив на вазі. При огляді: поза похмура, вираз обличчя склрботний, тяжко зітхає. Каже, що життя втратило сенс, йому нічого не цікаво, нічого не хочеться. При сомато-неврологічному обстеженні патології не виявлено. Основні лабораторні показники в межах норми.

Питання: 1. Ваш попередній діагноз? 2. Який провідний синдром наявний у хворого? 3. Яке лікування доцільне?

Задача №26

Хворий Т., 28 років, інженер, до психіатричного стаціонару поступає вдруге. Вперше лікувався у психіатричному стаціонарі у віці 23 років з приводу важкого депресивного епізоду. Психічний стан на момент другого поступлення: Свідомість ясна. Веселий, балакучий, увага легко переключається. Береться одразу за кілька справ, жодну не доводить до кінця. Залицяється до жінок, пише вірші переважно на сексуальну тематику. Апетит добрий, потреба у сні знижена. Почувається цілком здоровим, бадьорим, але згоден “почитати лекції студентам і лікарям”.При рутинному сомато-неврологічному обстеженні патології не виявлено. Основні лабораторні показники в межах норми.

Питання: 1. Який провідний синдром? 2.Встановіть діагноз? 3. Які препарати застосовуються для основної і протирецидивної терапії?

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]