Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичка до курсових робіт.docx
Скачиваний:
24
Добавлен:
16.03.2016
Размер:
78.87 Кб
Скачать

Порядок подання і захисту курсової роботи

Не пізніше як за два тижні до захисту студент подає курсову роботу науковому керівнику, який рецензує її та оцінює.

У рецензії науковий керівник дає її стислу характеристику, оцінює теоретичний рівень, глибину виконаних досліджень, доцільні і обґрунтованість запропонованих рекомендацій, переваги та недоліки, якість і відповідність оформлення Методичним рекомендаціям

Досвід рецензування засвідчує, що найчастіше курсові роботи мають такі недоліки:

  • відхід від теми (тема курсової роботи передбачає розкриття одних питань, а фактично розкриваються інші);

  • безсистемний виклад матеріалу, повторення одних і тих самих положень;

  • логічні помилки, невміння виокремити головне;

  • невдале поєднання теорії з фактичним матеріалом;

  • переписування матеріалу з друкованих видань;

  • недотримання методичних рекомендацій щодо оформлення роботи.

У разі негативної оцінки курсова робота разом з рецензією повертається студенту, який повинен доопрацювати її з урахуванням зауважень і доопрацьований варіант разом із рецензією подати науковому керівнику для повторної перевірки.

Якщо попередня оцінка позитивна, студент допускається та готується до захисту курсової роботи.

Курсову роботу студент захищає у присутності навчальної групи.

Тези доповіді студент готує заздалегідь. Доповідь повинна бути змістовною і тривати 8–10 хвилин.

У доповіді необхідно:

  • назвати тему курсової роботи, показати її актуальність і значущість;

  • сформулювати основну мету і завдання дослідження;

  • стисло розкрити зміст і структуру роботи;

  • доповісти про результати роботи, висновки і пропозиції.

Після доповіді студент відповідає на запитання викладачів. Під час захисту оцінюються якість виконаної студентом курсової роботи, рівень знань і набутих навичок з висвітленої теми, вміння аналізувати практичну діяльність організацій, логічно і аргументовано викладати думки, відповідати на запитання, обґрунтовувати власну точку зору.

Результати захисту курсової роботи оцінюються за чотирибальною системою («відмінно», «добре», «задовільно», «незадовільно») та за шкалою ECTS відповідно до вимог Болонського процесу. Оцінки проставляються в заліковій відомості навчальної групи та заліковій книжці студента. У разі незадовільної оцінки курсову роботу необхідно доопрацювати або виконати нову за іншою темою.

Курсова робота заслуговує оцінки «відмінно», якщо повністю відповідає вимогам, містить елементи самостійного дослідження, а студент

при захисті підтвердив розуміння теми, викладає матеріал у логічній послідовності, показав уміння аналізувати і узагальнювати теоретичний і практичний матеріал.

Оцінка «добре» ставиться, якщо робота в основному відповідає вимогам, студент викладає матеріал у логічній послідовності, робить певні узагальнення і висновки, але не наводить практичних прикладів у контексті тематичного теоретичного матеріалу або допускається незначних помилок у формулюванні термінів, категорій, розрахунках при розв’язанні практичних завдань.

«Задовільно» виконаною вважається робота, в якій на недостатньому рівні висвітлена проблема, що відображена в темі, не виконаний до логічного завершення аналіз функціонування підприємства і всі дослідження поверхневі, рекомендації загальні, без урахування особливостей даного економічного суб’єкту, а студент допускається значних помилок у розрахунках при розв’язанні практичних завдань.

Якщо робота не відповідає вимогам, містить значні помилки, або при захисті студент не підтвердив засвоєння теми, ставиться оцінка «незадовільно».

Студенти, які не представили у встановлений термін курсову роботу,

або не захистили її без поважних причин, а також ті, котрі одержали незадовільну оцінку, вважаються тими, що мають академічну заборгованість.