Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка по практике 2011-2012.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
11.11.2018
Размер:
172.03 Кб
Скачать

2. Мета й завдання переддипломної практики

Успішне виконання переддипломної виробничої практики досягається під час ознайомлення, а в окремих випадках - вивчення та засвоєння питань, що до зволять підвищити теоретичну підготовку студентів, розвинути їх уміння та практичні навички.

Мета практики :

  1. Відпрацювати практичні навички самостійної роботи на різних етапах виробництва: постановка задач 1С на підприємствах та установах, розробка інформаційного, програмного та організаційного забезпечення; створення математичних моделей, рішення оптимізаційних задач. На посаді економіста, інженера з експлуатації 1С навчитися адаптувати вже створені інформаційні системи та математичні моделі до умов і особливостей підприємства (установи), а також поглибити та закріпити теоретичні знання, здобуті в інституті.

  2. Засвоїти загально-методичні питання: побудова та функціонування ін формаційних систем; склад та економічний зміст функціональних задач 1С; методика постановки економічних задач, розробки інформаційного забезпечення об'єкта управління; методи проектування раціональної технології автоматизованої обробки інформації для розв'язання конкретних задач; економіка й організація підприємства чи установи, організація робочих місць; нормативні документи та державні стандарти щодо розробки 1С та її елементів (складових частин); методика застосування засобів розробки 1С та АРМ (типових проектних рішень, пакетів прикладних програм обробки даних, систем проектування 1С).

  3. Уміти аналізувати діючі інформаційні системи, намітити шляхи їх роз витку та підвищення ефективності; проводити техніко-економічний аналіз об'єкта управління і його показників з метою розробки раціональної системи обробки ін формації з конкретного комплексу задач; застосовувати системний підхід до проектування автоматизованої обробки інформації; розробити структуру ІC, визначити інформаційні запити і зв'язки з іншими системами й комплексами задач, виконати постановку комплексу економічних задач в умовах функціонування 1С та АРМ, розробити економіко-математичну модель, вибрати раціональне і інформаційне (включаючи бази даних), технічне й програмне забезпечення; визначити раціональну технологію розв'язання задачі з використанням сучасних засобів обчислювальної техніки та діалогового режиму роботи, використати сучасні СУБД, типові проектні рішення та пакети прикладних програм при створенні 1С та розв'язанні задач; визначити фактори, що забезпечують ефективність розробленого проекту 1С.

4. Набути навичок:

  • експлуатації конкретної моделі, 1С, БД та АРМ, проведення техніко - економічного аналізу роботи підприємства (установи);

  • розробки 1С, визначення її функцій і задач, опису постановки конкретного комплексу задач, створення раціонального інформаційного, технічного та програмного забезпечення;

  • проектування і впровадження технологічного процесу автоматизованої обробки інформації, який відповідає принципам нової інформаційної технології (гнучкості, інтегрованості та інтерактивності);

  • створення моделей прогнозування та планування економічних процесів;

  • рішення оптимізаційних задач;

  • виконання науково-дослідної роботи стосовно підвищені організаційного, технічного, математичного, технічного рівня 1С, БД та АРМ; наукової організації праці.