Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Pitannya_ispit_MM_2011-2012.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
22.12.2018
Размер:
744.96 Кб
Скачать

Больше не хочу читать! я спать хочу!!!!!!!!

  1. Типи офшорних компаній

Інвестиційні компанії та фонди

Капітал, акумульований інвестиційними компаніями, заснованими, на офшорних територіях, може бути вміщено до неоподатковуваних облігації або на банківський депозит в офшорних банках. Отримані при цьому відсотки також не підлягають оподаткуванню. Але це не єдиний і не найвигідніший шлях витягання прибутку шляхом інвестування до міжнародних фондів.

Холдингові компанії

Якщо холдингова компанія зареєстрована на офшорній території, де не стягують прибуткових і корпоративних податків, то філії холдингу отримують можливість отримувати додатковий прибуток, акумулюючи свої капітали у вільній від податків зоні і не піддаючи оподаткуванню доходи від відсотків по депозитах, які холдинг може використовувати на потреби філій або інвестувати їх знову.

Торгові компанії

Торгові компанії користуються найбільшою популярністю і попитом на міжнародному ринку послуг із планування податків. Експортно-імпортні операції за схемою, коли офшорна компанія приймає замовлення від клієнтів і поставляє товар безпосередньо від виробника, дають можливість планувати виплати необхідних мит і акцизів, акумулюючи прибуток від реалізації без оподаткування.

Страхові компанії

Для страхування ризику своїх філій багато великих підприємств створюють власні страхові відділення. І для цього є причини як податкового, так і неподаткового характеру. Більшість відділень відкривають на Бермудських, Багамських, Кайманових островах, в Уругваї і на острові Гернсі.

Компанії, призначені для володіння і управління нерухомістю

Приватні особи, які володіють офшорними компаніями, набуваючи власність через компанію, можуть отримати значні податкові переваги.

Компанії, що мають професійні послуги

"Спортсмени, дизайнери, артисти, художники, консультанти та ін

Пароплавства

Використання офшорних пароплавств може повністю виключити пряме і непряме оподаткування перевезень.

Офшорні міжнародні трасти

  1. Ринок єврооблігацій. Причини розвитку ринку єврооблігацій

Єврооблігації — боргові цінні папери, які випускаються одночасно на кількох провідних ринках капіталу у валюті третьої країни і купуються міжнародними інвесторами.( це борговий цінний папір на пред’явника у формі сертифіката з фіксованою процентною ставкою, за яким дохід сплачується один раз на рік. Погашення єврооблігації відбувається наприкінці терміну одночасним платежем або протягом певного терміну із фонду погашення). Ключові відмінності такого інструменту, як єврооблігації, полягають у тім, що вони: • розміщуються міжнародним синдикатом; • доступні відразу ж після емісії інвесторам кількох країн; • їхній обіг перебуває поза законодавством окремо взятої країни.

Переваги випуску єврооблігацій над випуском іноземних облігацій:

• національний контроль: єврооблігації вільні від контролю національних регулятивних органів і не підлягають національним правилам проведення операцій з цінними паперами тих країн, у валюті яких випущено облігації;

• дохідність єврооблігацій і вартість фінансування: євробонди мають нижчий рівень дохідності й тому є кращим джерелом капіталу для великих емітентів. Нижча дохідність єврооблігацій зумовлена податковими пільгами, якими вони користуються при емісії або щодо доходів.

• оподаткування доходів і прибутковість інвестування: на відміну від інших цінних паперів з фіксованим доходом, доходи за єврооблігаціями сплачуються власникам цих паперів у повному обсязі, без утримання податку "біля джерела" в країні емісії. Водночас від власників єврооблігацій не вимагається офіційна реєстрація, тому єврооблігації забезпечують інвесторам "податкову анонімність", отже, надають ширші можливості для отримання прибутку;

• валютний ризик: єврооблігації можуть випускатися не лише в будь-якій валюті, але й як дуальні та мультивалютні облігації, рух коштів за якими відбувається у більш ніж одній валюті. Завдяки формуванню оптимального валютного "коктейлю" при випуску облігацій євроринок надає кращу можливість уникнути валютних ризиків;

• гнучкість: єврооблігації є більш гнучким інструментом як для позичальника, так і для інвестора, адже базові види єврооблігацій можуть бути модифіковані згідно з вимогами інвесторів або емітентів.

Причини.Економічні причини появи і розвитку ринку єврооблігацій пов'язані з інтернаціоналізацією господарського життя за умов державних обмежень на фінансові операції.

Важливим фактором, який сприяв швидкому зростанню ринку єврооблігацій, стала поява на початку 80-х років валютних свопів, які дали змогу конвертувати кошти, отримані за рахунок продажу єврооблігацій, в інші валюти.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]