Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
VD.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
20.04.2019
Размер:
4.05 Mб
Скачать

40. Прихована рекламам на радіо

Використання в радіо-, теле-, відео-, аудіо-і кінопродукції, а також в іншій продукції і поширення іншими способами прихованої реклами, тобто реклами, що надає не усвідомлюване споживачем вплив на його сприйняття, в тому числі шляхом використання спеціальних відеовставок ( подвійний звукозапису) та іншими способами, не допускаються.

Терміном "прихована реклама" позначають загальноприйняту практику отримувати гроші за публікацію чи трансляцію матеріалів, які виглядають як звичайні новини та коментарі, але насправді є оплаченою рекламою. Доходи від такої діяльності не декларуються, а потрапляють у спеціальні фонди організацій ЗМІ і використовуються для різних потреб. Однак набагато частіше ці гроші йдуть безпосередньо в кишеню журналісту, який готував матеріал, і редактору, який його опублікував.

Прихована реклама, що діє на підсвідомість

Є й такі види реклами, які впливають не тільки на свідомість і в самому прямому сенсі змушують людину здійснювати вчинки проти його волі.

Для цього використовуються спеціальні відеовставки або подвійна звукозапис в радіо-, теле-, відео-, аудіо-і кінопродукції. Вона заснована на властивостях підсвідомості людини, здатного засвоювати деяку інформацію безпосередньо.

Людський мозок має дві основні системи, контролюючі прийом інформації: свідомість і підсвідомість. Обидві ці системи накопичують дві "бази даних", кожна - свою. Свідомість знає тільки про те, що відбувається безпосередньо в полі зору, в той час як підсвідомість має периферійним баченням. Ці дві функції мозку діють незалежно один від одного і дуже часто в протилежному напрямку.

Підсвідомість - це основна частина мозку. Ми не знаємо і не можемо знати про те, що наша підсвідомість побачило і запам'ятав. Свідомість може спати, а підсвідомість - ніколи. Свідомість не має доступу в підсвідомість, але підсвідомість знає все, що відбувається у свідомості. Свідомість - це комп'ютер, у той час як підсвідомість - програміст.

Підсвідомість бачить, чує, відчуває запах, смак і відчуває набагато сильніше, ніж свідомість. Воно охоплює все, що відбувається занадто швидко або невловимо для свідомості.

У випадку з рекламою все, що відбувається занадто швидко або невловимо для усвідомленого сприйняття, і можна назвати субліміческім сприйняттям. Більше 90% відсотків сигналів, які впливають на наші органи почуттів, надходять до нас за субліміческім каналах.

64

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]