Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ZED.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
03.05.2019
Размер:
374.27 Кб
Скачать

8.10 Посилання

Посилання в текстi курсової роботи слiд зазначати порядковим за перелiком посилань видiленим двома квадратними дужками, наприклад «...у роботах [1,5]...».

Допускається наведення посилань на джерела у виносках, при цьому оформлення посилання має вiдповiдати його бiблiографiчному опису за перелiком посилань iз зазначенням номера.

Приклад.

Цитата у текстi: Порівняльний аналіз рівня прожиткового мінімуму в Україні з рівнем соціальних стандартів у більшості розвинених європейських країн показав, що в Україні соціальні стандарти використовуються переважно як інструменти фінансового управління, а не як соціальні орієнтири [3, ст.36].

Вiдповiдний опис у перелiку посилань:

3. Бакаева И. Проблемы конвергенции стран Центральной и Восточной Европы с Европейским Союзом /И. Бакаева // Економіст. – № 2. – 2010. – С.36-38.

Вимоги до цитування такі:

а) текст цитати починається і закінчується лапками і наводиться в тій граматичній формі, в якій він поданий у джерелі, із збереженням особливостей авторського написання. Наукові терміни, запропоновані іншими авторами, не виділяються лапками, за винятком тих, що викликали загальну полеміку. У цих випадках використовується вираз “так званий”;

б) цитування повинно бути повним, без довільного скорочення авторського тексту, що викликає зміни його змісту. За потреби вибіркового цитування ставляться три крапки у будь-якому місці цитати (на початку, всередині, на кінці);

в) кожна цитата обов’язково супроводжується посиланням на джерело;

г) при непрямому цитуванні (переказі, викладі думок інших авторів своїми словами), що дає значну економію тексту, слід бути гранично точним у викладенні думок автора, коректним щодо оцінювання його результатів, і давати відповідні посилання на джерело.

При посиланнях на роздiли, пiдроздiли, пункти, пiдпункти, iлюстрацiї, формули, рiвняння, додатки зазначають їх номери.

При посиланнях слiд писати: « ... у роздiлi 4 ...», «... дивись 2.1 ...», « ... на рис. 1.2 ...», або «... на рис. 1.2. ...», «... у таблицi 3.2 ...», «... (див. 3.2)...», «... за формулою (3.1)...», «... у додатку Б...».

8.11 Титульний лист

На титульному аркушi роботи вказується назва вищого навчального закладу та мiнiстерства, до системи якого він належить, потім - назва кафедри; дещо нижче посерединi великими лiтерами пишеться тема курсової роботи, ще нижче - прiзвище, ім’я та по батьковi студента, курс, група, факультет та домашня адреса (для заочникiв), а також прiзвище та iнiцiали наукового керiвника з вказiвкою його посади та наукового ступеня. В кiнцi сторiнки посередині рядка ставиться рiк виконання роботи. Переноси слiв у заголовках титульного листа не допускаються. Приклад оформлення титульного листа наведено у додатку К.

8. 12 Перелiк умовних позначень, символiв, скорочень I термiнiв

Перелiк повинен розташовуватись стовпцем. Лiворуч в абетковому порядку наводять умовнi позначення, символи, одиницi, скорочення i термiни, праворуч - їх детальну розшифровку.

8.13 Додатки

Додатки слiд оформляти як продовження курсової роботи на iї наступних сторiнках, розташовуючи додатки в порядку появи посилань на них у текстi роботи.

Кожний додаток повинен починатися з нової сторiнки. Додаток повинен мати заголовок, надрукований вгорi малими лiтерами з першою великою симетрично відносно тексту сторiнки. Посерединi рядка над заголовком малими лiтерами повинно бути надруковано слово «Додаток__» i велика лiтера, що позначає додаток.

Додатки слід позначати послідовно великими літерами української абетки, за винятком літер Г, Є, І, Ї, О, Ч, Ь. За додатком Я слідують додатки АА, АБ, АВ.

Ілюстрації, таблиці і формули, які розміщені в додатках, нумерують у межах кожного додатку, наприклад: рис.А.2 – другий рисунок додатку А; формула (А.1) – перша формула додатку А.

Додатки повинні мати спiльну з рештою курсової роботи наскрiзну нумерацiю сторiнок.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]