Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Банк тест.мод тер стома.doc
Скачиваний:
65
Добавлен:
04.08.2019
Размер:
903.68 Кб
Скачать
  1. Хронічний фіброзний пульпіт

  2. Хронічний середній карієс

  3. Хронічний глибокий карієс

  4. *Гострий глибокий карієс

  5. Гострий середній карієс

21. Хвора 35 років скаржиться на наявність каріозної порожнини в 17 зубі, яку помітила рік тому. При огляді на апроксимальній поверхні глибока каріозна порожнина, яка не сполучається з порожниною зуба, заповнена щільним пігментованим дентином. Зондування, реакція на холод, перкусія безболісні. ЕОД – 10 мкА. Який з перерахованих діагнозів є найбільш ймовірним?

  1. * Хронічний глибокий карієс

  2. Хронічний фіброзний періодонтит

  3. Хронічний фіброзний пульпіт

  4. Хронічний середній карієс

  5. Хронічний гранелематозний періодонтит

22. Хворий 40 років, скаржиться на короткочасний біль від температурних подразників в 34 зубі. При об’єктивному обстеженні на дистальній поверхні 34 зуба знайдена каріозна порожнина в межах припульпарного дентину. Стінки і дно розм’якшені, слабопігментовані, зондування дна дещо болюче. Реакція на холод – біль, який зникає після припинення подразника. Який найвірогідніший діагноз?

  1. Гострий середній карієс

  2. *Гострий глибокий карієс

  3. Хронічний глибокий карієс

  4. Хронічний середній карієс

  5. Хронічний фіброзний пульпіт

23. Хворий 16-ти років. Скаржиться на біль в 15 зубі при попаданні холодного, солодкого. Біль нюючий, але стихає зразу ж після усунення подразника. Об’єктивно: на жувальній поверхні 15 зуба глибока каріозна порожнина, що містить розм’якшений світлий дентин. Зондування болісне по всьому дну. Який найбільш ймовірний діагноз?

  1. Гострий середній карієс

  2. Гіперемія пульпи

  3. *Гострий глибокий карієс

  4. Гострий обмежений пульпіт

  5. Хронічний глибокий карієс

24. Пацієнтка 46 років, звернулася зі скаргами на короткочасний біль від холодового подрузника, який зникає після його усунення. Об’єктивно: на жувальній поверхні 17 зуба глибока каріозна порожнина, заповнена розм’якшеним дентином, зондування дна болюче. Поставте найбільш вірогідний діагноз:

  1. Гімеремія пульпи

  2. Гострий середній карієс

  3. Гострий обмежений пульпіт

  4. Хронічний фіброзний пульпіт

  5. *Гострий глибокий карієс

25. Хвора 27-ми років скаржиться на наявність каріозної порожнини в 45 зубі. Об’єктивно: на жувальній поверхні 45 зуба глибока каріозна порожнина, дентин щільний, пігментований. Зондування, перкусія безболісні. ЕОД - 12 мкА. Який найбільш ймовірний діагноз?

  1. Хронічний фіброзний періодонтит

  2. Хронічний фіброзний пульпіт

  3. *Хронічний глибокий карієс

  4. Гострий середній карієс

  5. Гострий глибокий карієс

26. Чоловік 42-х років звернувся до лікаря-стоматолога з скаргами на біль в області нижньої щелепи справа. Об ’єктивно: на апроксимально-дистальній поверхні 44 визначається каріозна порожнина, заповнена світлим м’яким дентином. Зондування слабо болісне по всьому дну, перкусія безболісна. Який найбільш вірогідний діагноз?

  1. Гіперемія пульпи

  2. Гострий середній карієс

  3. Гострий обмежений пульпіт

  4. *Гострий глибокий карієс

  5. Хронічний фіброзний пульпіт

27. Пацієнт 25 років скаржиться на короткочасний біль при прийманні солодкого, гарячого холодного. Об’єктивно: в 16 зубі на контактній поверхні каріозна порожнина в межах навколопульпарного дентину. Дентин розм’якшений. Зондування дна каріозної порожнини болісне. Вертикальна та горизонтальна перкусія безболісна. ЕОД – 9 мкА. Який найбільш імовірний діагноз?