Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Банк тест.мод тер стома.doc
Скачиваний:
65
Добавлен:
04.08.2019
Размер:
903.68 Кб
Скачать
  1. +Клиновидний дефект

  2. Середній карієс

  3. Ерозія емалі

  4. Пришийковий некроз емалі

  5. Стирання твердих тканин зуба

125. У пацієнта Ф. 29 років при профілактичному огляді ротової порожнини на вестибулярній поверхні 45 ,44 зубів у пришийковій ділянці виявлені U-подібні дефекти твердих тканин, що досягають плащового дентину .Стінки дефекту щільні ,блискучі, гладкі ,безболісні при зондуванні і хімічному подразненні .Вкажіть найбільш вірогідний діагноз:

  1. Пришийковий некроз емалі

  2. Стирання твердих тканин зуба

  3. Ерозія емалі

  4. + Клиновидний дефект

  5. Середній карієс

126. У пацієнтки 25 років при профілактичному огляді ротової порожнини на вестибулярній поверхні 32 ,34,35,44,45 зубів у пришийковій ділянці виявлені U-подібні дефекти твердих тканин ,що досягають плащового дентину .Стінки дефекту щільні ,блискучі, гладкі, безболісні при зондуванні і хімічному подразненні .Вкажіть найбільш вірогідний діагноз:

  1. Ерозія емалі

  2. Стирання твердих тканин зуба

  3. Пришийковий некроз емалі

  4. Середній карієс

  5. + Клиновидний дефект

127.У чоловіка 27 років під час профілактичного огляду виявлено в пришийковій ділянці центральних різців, які більше ніж інші зуби виступали в зубному ряду дефект з гострим кутом .Скаржиться на біль при дії термічних ,хімічних і механічних подразників. Стінки дефекту щільні ,блискучі, гладкі ,безболісні при зондуванні і хімічному подразненні.Поставте найбільш вірогідний діагноз:

  1. Компютерний некроз зубів

  2. Середній карієс в стадії загострення

  3. Початковий карієс

  4. Локальна гіпоплазія

  5. +Клиновидний дефект

128. Під час профілактичного огляду у чоловіка 47 років виявлено в пришийковій ділянці центральних різців, які більше ніж інші зуби виступали в зубному ряду дефект з гострим кутом .Скаржиться на біль при дії термічних ,хімічних і механічних подразників. Стінки дефекту щільні ,блискучі, гладкі ,безболісні при зондуванні і хімічному подразненні.Поставте найбільш вірогідний діагноз:

  1. Початковий карієс

  2. Середній карієс в стадії загострення

  3. Компютерний некроз зубів

  4. + Клиновидний дефект

  5. Локальна гіпоплазія

129.У жінки 42 років під час профілактичного огляду виявлено в пришийковій ділянці центральних різців, які більше ніж інші зуби виступали в зубному ряду дефект з гострим кутом .Скаржиться на біль при дії термічних ,хімічних і механічних подразників. Стінки дефекту щільні ,блискучі, гладкі ,безболісні при зондуванні і хімічному подразненні.Поставте найбільш вірогідний діагноз:

  1. Початковий карієс

  2. + Клиновидний дефект

  3. Компютерний некроз зубів

  4. Локальна гіпоплазія

  5. Середній карієс в стадії загострення

130. Під час профілактичного огляду у чоловіка 30 років виявлено в пришийковій ділянці центральних різців, які більше ніж інші зуби виступали в зубному ряду дефект з гострим кутом .Скаржиться на біль при дії термічних ,хімічних і механічних подразників. Стінки дефекту щільні ,блискучі, гладкі ,безболісні при зондуванні і хімічному подразненні.Поставте найбільш вірогідний діагноз: