Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Складання бізнес-плану.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
24.08.2019
Размер:
56.4 Кб
Скачать

Додатки Додаток 1* Резюме

Метою цього бізнес-плану є відкриття товариства з обмеженою відповідальністю “Алеф”. Строк дії бізнес-плану - 5 років. Сфера діяльності підприємства – торгівля разовим посудом.

Попит на разовий посуд формується як складова попиту оптових, роздрібних підприємств та фізичних осіб. Проведені маркетингові дослідження надали можливість визначити нішу на ринку. Це – оптове підприємство “Посуд”, що розташоване в селі Пірогово Вінницького району; 5 роздрібних підприємств, серед яких 2 ресторани і 3 кафе, розташовані в житловому мікрорайоні “Вишенька”; приватні підприємці – 10 осіб; фізичні особи – 100 чоловік в місяць.

В середньому обсяг продажу разового посуду за місяць складає 3000 ум.гр.од. Чистий прибуток, який залишається у розпорядженні підприємства - 2000 ум.гр.од. Загальні витрати – 1000 ум.гр.од. Розрахунки деталізовані у фінансовому плані підприємства. Розрахунок точки беззбитковості показав, що за іншими рівними обставинами, її буде досягнуто через 10 місяців з моменту відкриття підприємства.

Статутний фонд підприємства сформований із внесків трьох засновників і складає 5 тис.ум.гр.од. Загальна кількість персоналу підприємства (з засновниками) - 15 осіб. Розрахунки з персоналом підприємства проводяться щомісячно і відповідають встановленим посадовим окладам, участь у прибутках персоналу не передбачена.

Підприємство розташовано в орендованих приміщеннях. Серед них – офіс (3 кімнати) і два складських приміщення. Для роботи використовується власний транспорт засновників. Починаючи з третього року роботи, передбачено розширення діяльності, в тому числі купівля вантажного мікроавтобусу.

Заохочення кредитів на першому році роботи підприємства не передбачається.

Додаток 2* Організаційна структура підприємства

Підприємство “Алеф” є товариством з обмеженою відповідальністю. Створене і працює на підставі Господарського кодексу України. Має статут і установчий договір. Його засновники – три фізичні особи, стосунки між якими регламентовані в установчому договорі. Статутний фонд підприємства складається із внесків засновників: генерального директора Смірнова П.І. – 2000 ум.гр.од.; комерційного директора Петрової Н.П. – 2000 ум.гр.од.; директора з загальних питань Ткаченко Л.П. – 1000 ум.гр.од., які одночасно і керують підприємством.

П рибуток від діяльності підприємства розподіляється пропорційно внескам у статутний фонд. Вищим органом керівництва є збори засновників. На підприємстві працюють за наймом 12 осіб.

Рис. Організаційна структура підприємства

Розрахунки з персоналом підприємства проводяться щомісячно і відповідають встановленим посадовим окладам, участь у прибутках персоналу не передбачена. Додаткове стимулювання залежить від індивідуального внеску кожного робітника окремо, його обсяг визначається зборами засновників за результатами поточної роботи.

Додаток 3*

Розрахунок точки беззбитковості для різноманітного асортименту товарів

Точку беззбитковості для різноманітного асортименту товарів можна розраховувати шляхом визначення проценту даної асортиментної групи в загальному валовому прибутку. Так, на одиницю асортименту товарної групи, що дає більшу виручку, буде віднесено і більший обсяг постійних витрат.

Для того, щоб визначити точку беззбитковості для чотирьох груп товарів, використаємо такі дані:

Група товарів Продаж, % Рентабельність

продажу, %

I 25 20

П 40 35

Ш 20 40

IV 15 5

Загальний обсяг продажу 100

Постійні витрати 10 000

Постійні витрати

ТБ = ------------------------------------------------------------------------,

Група 1 Група 2 Група 3 Група 4

(S х Р ) + (S х Р) + (S х Р) + (S х Р)

де S – процент загального обсягу продажу для кожного товару;

Р – валовий прибуток.

28986 гр.од.

Процент загального обсягу продажу можна виразити у фізичних одиницях збуту, тоді валовий прибуток буде виражено в грошових одиницях. Відповідно, показник загального обсягу продажу в точці беззбитковості також буде виражений в фізичних одиницях. Така видозміна корисна тоді, коли продаються дорогі товари в невеликому обсязі.

Можна розрахувати через скільки років (Т) буде повернений первісно вкладений капітал:

первісно вкладений капітал

Т=

прибуток нерозподілений

Наприклад, якщо вкладений капітал складає 60 млн. гр.од., а прибуток - 10 млн. гр.од. в місяць, то:

року

11 Витрати, які суттєво не змінюються у короткотерміновому періоді і не залежать від обсягів продажу

11 Витрати, що залежать від обсягів продажу та змінюються в короткотерміновому періоді

*

*

*