Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Вправи для живота.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
31.08.2019
Размер:
293.38 Кб
Скачать

Коли будуть помітні результати?

При дотриманні рекомендацій через 1,5-2 місяці м'яза живота зміцніють і будуть уже добре тримати черевну стінку. Робота над м'язами черевного преса, крім плоского живота забезпечить вам і витончену тонку талію, за яку багато в чому відповідають ті ж м'язи. Але це не означає, що тепер про них можна забути. Тільки регулярні підтримуючі вправи допоможуть зберегти й поліпшити отримані результати! Пам'ятайте, що плоский живіт - це спосіб життя, а не разова акція, яка забезпечить вам його на все життя. Гарного настрою!

Ви вже відійшли від пологів і готові повернутися до колишнього животу і пресу після пологів? Тоді настав час попрацювати над пресом і талією після пологів.

Якщо ви будете робити всі вправи 30 хвилин в день, то вже через 3 місяці у вас буде плоский живіт після пологів, це буде відмінний результат!

Фахівці рекомендують виконувати вправи на прес після пологів через 6 тижнів після природних пологів (з дозволу лікаря!) І через мінімум 8 тижнів після кесарева (консультація гінеколога обов’язкові!).

І ні в якому разі не перестарайтеся з навантаженням. Вашому тілу зараз необхідні щадні умови.

Почніть з першої вправи. Як тільки зможете зробити необхідну кількість повторів, переходите до другого. І так, м’яко і поступово, просувайтеся по всьому комплексу.

1 Скручування (підтягнути живіт після пологів)

С ядьте прямо — коліна зігнуті, стопи на підлозі. Обхопите долонями задню поверхню стегон.

Втягніть живіт, вдихніть, потім видихніть і зігніть спину, напружуючи м’язи пресу і відхиляючись назад, наскільки зможете — не напружуючи нижню частину спини (фото). Вдихніть, поверніться у вихідне положення і повторіть.

Поступово доведіть кількість повторів до 10.

Мета вправи Опускати й піднімати тулуб, утримуючи стопи на підлозі і підтягти живіт після пологів.

2 Планка (в’ялий живіт після пологів)

Встаньте на карачки, спираючись на передпліччя — лікті під плечима, долоні зчеплені. Коліна розсунуті на рівні плечей, і строго під стегнами.

Напружте прес, підтягніть живіт всередину і догори і випрямити по черзі ноги. Ви повинні виявитися на передпліччях і пальцях ніг, утворивши пряму лінію (фото).

Для початку затримаєтеся в цьому положенні на 5-10 секунд. Поступово доведіть час до 1 хвилини — дихайте глибше. Виконайте 3 підходи.

Мета вправи Утримати тіло прямим, а прес напруженим і прибрати в’ялий живіт після пологів.

3 Скручування з піднятими ногами (плоский живіт після пологів)

Ляжте на спину, коліна зігнуті під кутом 90 гр.

Відірвіть голову і плечі від підлоги і подивіться на живіт. Витягніть руки вздовж тіла — на висоті 15 см над підлогою, долонями вниз (А).

Утримуючи положення, зробите руками швидкі пружні руху вгору — вниз, діючи від плеча (рук і прямі).Вдихніть на 5 рахунків, потім видихніть на «5», живіт втягнутий.

Це буде 1 підхід. З плином часу постарайтеся випрямити ноги під кутом в 45 ° (В).

Почніть з 3 підходів. Поступово доведіть до 20.

Мета вправи Утримати тіло на підлозі, а голову і плечі піднятими і зробити плоский живіт після пологів.

4 Місток на м’ячі (прибрати живіт після пологів)

Л я гте на спину, покладіть стопи на фітбол, коліна зігнуті. Напружте прес, втягуючи живіт, і підніміть таз, щоб тіло утворило пряму лінію від голови до стегон.

Зберігаючи положення, підтягніть коліно до грудей, балансуючи на одній нозі і утримуючи рівновагу напругою пресу (фото).

Протримаєтеся 3 вдиху — видиху, опуститеся і підійміть інше коліно. Це буде 1 підхід. Повторіть 3 рази.

Мета вправи Утримати рівновагу, піднімаючи стегна на потрібну висоту і прибрати живіт після пологів.