Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Вправи для живота.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
31.08.2019
Размер:
293.38 Кб
Скачать

5 Скручування на м’ячі (обвислий живіт після пологів)

Сядьте на фітбол і просуньтеся ногами вперед, щоб спина виявилася на м’ячі, коліна зігнуті, ступні на підлозі.Витягніть руки вперед.

Втягніть живіт і підніміть голову, шию і плечі, подивившись на пупок.Утримуючи положення, вдихніть і підніміть праву руку. Видихніть і підніміть ліву руку, одночасно опускаючи праву (фото).

Продовжуйте махи — голова і плечі підняті. Зробіть по 5 рухів кожною рукою, розслабтеся. Всього 3 підходи.

Мета вправи Виконуючи махи руками, утримувати тулуб на місці і і прибрати обвислий живіт після пологів.

Осину талію і плоский животик природа, на жаль, дала не кожної представниці прекрасної статі. І що ще сумніше, приховати недоліки в цій області складніше всього. На відміну наприклад від великих стегон, які можна замаскувати правильно підібраною спідницею.

Але не варто впадати у відчай, адже заповітна мрія може стати реальністю, коштує всього лише сильно цього захотіти і рішуче почати діяти.

Жіночий організм так влаштований, що основна жирова маса звикла відкладатися саме в області живота і талії, і зігнати ці відкладення буває дуже складно. Тому перше, що необхідно зробити – це виключити все жирне, смажене, солодке, фаст-фуди та іншу шкідливу їжу, і негайно переходити на здорове харчування. Це необхідно для того, щоб зупинити процес ожиріння і дати сигнал організму для того, щоб він кинув всі сили на процес спалювання жиру.

Проте всі, хто тільки дотримувалися дієти або правильне харчування помічали що жир з живота йде дуже повільно або не йде зовсім. Тому, щоб прибрати живіт і надати чіткі обриси Вашої талії, був розроблений цілий комплекс вправ для живота і боків, які Ви можете виконувати навіть в домашніх умовах.

Ефективні вправи для живота

Плоского животика домогтися досить складно, тому що в цій області розташовані різні групи м’язів, кожну з яких необхідно ретельно опрацьовувати: Прямий м’яз (складається з верхньої та нижньої черевної м’язи); Косі м’язи; Міжреберні м’язи; Передній зубчастий.

Але ми не будемо вдаватися в подробиці, оскільки нашою метою є підбірка кращих вправ для живота, в яких, природно, будуть задіяні всі перераховані вище м’язи.

Отже, розглянемо найефективніші вправи для живота, які допоможуть Вам накачати прес і знайти осину талію.

Вправа № 1.

Початкове положення: ляжте на спину, руки зігніть в ліктях і приберіть за голову, ноги зігніть в колінах.

На видиху, притискаючи поперек до підлоги, відірвіть лопатки від підлоги як можна вище, на вдиху поверніться у вихідне положення. Зробіть 3 підходи, по 50 скручувань.

Вправа № 2.

Початкове положення, як у вправі № 1.

На видиху скрутив у спині, торкаючись правим ліктем лівого коліна, на вдиху опуститеся. Потім на видиху скрутив у спині, торкаючись лівим ліктем правого коліна, на вдиху опуститеся. Виконайте 3 підходи, по 30 скручувань.

Вправа № 3.

Ця вправа зміцнить нижні м’язи преса.

Початкове положення: ляжте на спину, руки витягнуті уздовж тулуба.

На видиху поволі підніміть обидві ноги вгору під кутом 90 градусів, максимально напружуючи м’язи преса, відірвіть таз від підлоги. На вдиху повільно поверніться у вихідне положення. Допомагайте собі, впираючись руками в підлогу, якщо буде важко долоні можна покласти по сідниці.

Вправа № 4.

Початкове положення: ляжте на спину, зігнуті в ліктях руки відведіть за голову, зігніть ноги в колінах.

На видиху одночасно відривайте від підлоги плечі і ноги, рухаючи їх на зустріч один до одного, на вдиху повільно поверніться у вихідне положення. Зробіть 3 підходи по 25 разів.

У цій вправі гойдаються верхні і нижні м’язи черевного преса.

Вправа № 5.

Початкове положення: ляжте на спину, руки витягніть уздовж тулуба, ноги разом.

На видиху підніміть праву ногу під кутом 90 градусів, на вдиху опустіть вниз. Зробіть 10 таких повторень. Те ж саме виконайте іншою ногою.

Підніміть обидві ноги під прямим кутом, напружуючи м’язи преса, затримайтеся в цьому положенні на 10 рахунків і повільно опустіть ноги. Дихає е рівно, не затримуючи дихання.

Те ж вправу зробіть спочатку на лівому боці, потім на правому. Виконайте по 2 підходи.

Вправа № 6.

Початкове положення: встаньте на карачки, руки на рівні плечей.

Видихніть і максимально втягніть живіт. Повинно бути відчуття що живіт прилип з хребту. Затримайтеся в цьому положенні на 15 секунд, дихаючи рівно носом. Розслабтеся. Повторіть цю вправу 12 разів, поступово збільшуючи кількість повторень.

У цій вправі працюють поперечні м’язи живота.

Вправа № 7.

Початкове положення: ляжте на спину, зігнуті в ліктях руки відведіть за голову, зігніть ноги в колінах.

Імітуючи їзду на велосипеді, по черзі наближайте до колін то правий, то лівий лікті. Чим ноги ближче у підлозі, тим сильніше працюють м’язи преса.

Вправа № 8.

Початкове положення: ляжте на спину, прямі руки відведіть за голову, ноги зведені разом і витягнуті.

На видиху, піднімаючи прямі ноги і корпус, як би намагайтеся торкнутися чолом колін. На вдиху повільно поверніться у вихідне положення, або якщо вийде, затримаєтеся на 15 сантиметрах від підлоги і робіть вправу далі.

І на останок ще кілька порад: Поступово збільшуйте кількість повторень і підходів. Ускладнюйте собі вправи гантелями або вантажами.

Робити вправи для живота 3 рази на тиждень буде цілком достатньо. Адже Вашим м’язам теж необхідний відпочинок.

Не робіть вправи для живота після прийому їжі, інакше нашкодите своєму шлунку.

А спеціально для тих, кому нудно займатися на самоті, але так хочеться мати плоский животик, ми пропонуємо займатися по відео посібника. Завдяки вправам, які запропоновані тренером всього за 10 хвилин, займаючись хочаб 3 рази на тиждень Ви зможете досягти чудових результатів.

З відео Ви дізнаєтеся: якими вправами прибрати живіт, як швидко і ефективно зробити свій животик плоским і підтягнутим.

Отже, дивимося. Вправи для схуднення живота – відео