Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metod_podiplomam_Menedzhment_2009-10_NOVAYa.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
08.09.2019
Размер:
321.02 Кб
Скачать

3.10. Список використаних джерел

Список використаних джерел слід розміщувати одним з таких способів: у порядку згадування їх у тексті або в алфавітному порядку. Не варто вводити до списку літератури праці, на які немає посилань у тексті роботи і які фактично не були використані, а також енциклопедії, довідники, науково-популярні книжки, газети. Допускається використовувати посилання на Internet-джерела та інші електронні ресурси.

Список використаних джерел до дипломної роботи повинен містити не менш ніж 35-40 джерел.

Зразок оформлення списку використаних джерел наведений у додатку Ж.

3.11. Додатки

Допоміжні або додаткові матеріали, що переобтяжують текст основної частини роботи, але потрібні для повноти її сприйняття, доцільно виносити в додатки. За змістом додатки можуть бути різноманітними і включати:

  • проміжні розрахунки;

  • таблиці допоміжних цифрових даних;

  • витяги із звітних матеріалів;

  • виробничі плани та програми;

  • протоколи і акти впровадження;

  • інструкції і методики;

  • допоміжні ілюстрації.

4. Правила оформлення дипломної роботи

4.1. Загальні вимоги

Обсяг дипломної роботи без додатків повинен складати від 75 до 90 сторінок. В тому числі:

1 розділ 20-25 стор.

2 розділ 30-35 стор.

3 розділ 25-30 стор.

Розмір підрозділу не менше 5 сторінок.

Робота повинна бути оформлена на аркушах білого паперу формату А4 (210297) за допомогою комп’ютера у текстовому редакторі WORD. При оформленні тексту використовуються наступні параметри:

  • шрифт Times New Roman Cyr;

  • розмір шрифту - 14 пт;

  • тип накреслення (стиль) – Звичайний;

  • полуторний міжрядковий інтервал;

  • вирівнювання тексту в абзацах – по ширині;

  • абзацний відступ – 1,25 см.

Текст друкувати, залишаючи поля таких розмірів: лівий – 30 мм, правий – 10 мм, верхній та нижній – по 20 мм.

Вписувати в текст роботи окремі слова, формули, умовні знаки можна пастою або чорнилом тільки чорного кольору, при чому щільність вписаного тексту повинна бути наближена до щільності основного тексту.

Друкарські помилки можна виправляти зафарбуванням білим коректором і нанесенням на тому ж місці або між рядками виправленого тексту. Допускається наявність не більше двох виправлень на сторінці.

Текст основної частини поділяють на розділи, підрозділи, пункти та підпункти.

Заголовки структурних частин роботи “ЗМІСТ”, “ПЕРЕЛІК УМОВНИХ СКОРОЧЕНЬ”. “ВСТУП”, “РОЗДІЛ”, “ВИСНОВКИ”, “СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ”, “ДОДАТКИ” друкують великими літерами з вирівнюванням по центру без абзацного відступу. Найменування розділів, підрозділів повинне бути коротким, чітким, розкривати їх зміст. Заголовки підрозділів друкують маленькими літерами (крім першої великої) з абзацного відступу. Крапку в кінці заголовка не ставлять. Якщо заголовок складається з двох або більше речень, їх розділяють крапкою. Заголовки пунктів друкують маленькими літерами (крім першої великої) з абзацного відступу в підбір до тексту. В кінці заголовка, надрукованого в підбір до тексту, ставиться крапка. Переноси слів в заголовках розділів не дозволяються.

Відстань між заголовком розділу і текстом повинна дорівнювати 3 інтервалам (2 полуторні інтервали). Відстань між заголовком підрозділу і текстом та між заголовком підрозділу і пункту (підпункту) повинна дорівнювати 1-2 інтервали (1 полуторний інтервал). Відстань між рядками заголовку, а також заголовком пункту (підпункту) і текстом така як і в усьому тексті.

Кожну структурну частину роботи (крім підрозділів, пунктів та підпунктів) треба починати з нової сторінки.

Не допускається розміщувати назву розділу, підрозділу, а також пункту та підпункту в нижній частині сторінки, якщо після неї розміщено тільки один рядок тексту.

Приклад подання назви розділу та підрозділу:

РОЗДІЛ 1

ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ ФОРМУВАННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ПІДПРИЄМСТВ В СУЧАСНИХ УМОВАХ

1.1. Загальне визначення конкурентоспроможності підприємств

До загального обсягу роботи не входять додатки, список використаних джерел, таблиці та рисунки, які повністю займають площу сторінки. Але всі сторінки зазначених елементів підлягають нумерації на загальних засадах.

Текст дипломної роботи повинен бути коротким, точним, виключати різні тлумачення. Терміни і визначення повинні бути єдиними прийнятими в науковій літературі, відповідати встановленим стандартам. Якщо в тексті застосовуються специфічні скорочення, символи і терміни, то необхідно дати їм спеціальне пояснення. Не можна вживати вирази-штампи, вести виклад від першої особи: "я спостерігав", "я вважаю", "мені здається", "на мою думку". Варто уникати в тексті частих повторень слів або словосполучень.

Прізвища, назви закладів, організацій, фірм та інші власні імена наводять на мові оригіналу. Дозволяється транслювати власні імена та наводити назви у перекладі на мову роботи з додаванням (при першому згадуванні) оригінальної назви.

При згадуванні в тексті прізвищ (вчених-дослідників, практиків) ініціали, як правило, ставляться перед прізвищем (В.М. Петров, а не Петров В.М., як це прийнято в списках літератури).

Дипломна робота переплітається або підшивається в папку.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]