Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод. рек. з презентацій.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
24 Mб
Скачать

5. Критерії оцінювання творчого проекту

Оцінювання – це процес встановлення рівня навчальних досягнень студента в оволодінні змістом предмета, уміннями та навичками відповідно до вимог навчальних програм.

Об'єктом оцінювання навчальних досягнень студентів є знання, вміння та навички, досвід творчої діяльності студенів, досвід емоційно-ціннісного ставлення до навколишньої дійсності.

При оцінюванні навчальних досягнень студентів мають ураховуватися:

- характеристики відповіді студента: цілісність, повнота, логічність, обґрунтованість, правильність;

- якість знань: осмисленість, глибина, гнучкість, дієвість, системність, узагальненість, міцність;

- ступінь сформованості загально навчальних та предметних умінь і навичок;

- рівень володіння розумовими операціями: вміння аналізувати, синтезувати, порівнювати, абстрагувати, класифікувати, узагальнювати, робити висновки тощо;

- досвід творчої діяльності (вміння виявляти проблеми та розв’язувати їх, формулювати гіпотези);

- самостійність оцінних суджень.

Проект оцінюється за 25 бальною шкалою, шляхом балів, отриманих за виконання ворчого проекту, а потім переводиться у п'ятибальну оцінку. При оцінюванні творчого проекту враховується рівень, на якому студент виконав роботу: конструктивний, реконструктивний, алгоритмічний, репродуктивний.

Таблиця

Критерії оцінювання творчого проекту

Рівень

Кількість балів

Національна оцінка

ESTS

1

Конструктивний рівень. Студент пропонує власне оригінальне рішення творчої задачі на основі трансформації теоретичних знань і практичного досвіду; Володіє інформацією, демонструє професійну компетентність. У проекті реалізован кожен пункт плану. Інформація характеризується логічністю, послідовністю, системністю.

24-25

відмінно

А

2

Реконструктивний рівень. Виконання творчого проекту демонструє здатність студента до створення нових комбінацій вже відомих розробок відповідно до поставлених задвань; уміння знаходити та доцільно використовувати ідеї, визначені у наукових та навчально-методичних джерелах. У завданні реалізовано принцип інтеграції, проте враховані не всі фактори, які визначають розвиток туристичної індустрії. Виявлено достатній обсяг володіння теоретичними знаннями та проектувальними вміннями. Структурні компоненти логічно пов'язані

22-23

добре

В

3

Реконструктито-алгоритмічний рівень. Проект виконано за допомогою часткового створення нових комбінації. Рівень інтегра­ції середній. Виявлено середній обсяг володіння теоретичними знаннями та проектувальними вміннями. Іноді спостерігається недостатня достовірність результатів та обґрунтованість

висновків.

19-21

добре

С

4

Алгоритмічний рівень. Проект виконано на рівні використання типових алгоритмів. Виявляються нахили до прямого застосування існуючих методичних та практичних розробок. Рівень інтеграції задовільний. Іноді спостерігається порушення системності викладання матеріалу; не досить чітко формулюються думки

15-18

задовільно

D

5

Репродуктивний рівень. Невиявлені самостійність мислення студента, а також вміння застосовувати повною мірою науковий потенціал інформаційних джерел. Рівень інтеграції навчального матеріалу елементарний. У роботі спостерігається відсутність єдиної системи у викладанні матеріалу, не враховано більшість закономірностей та факторів.

10-14

задовільно

Е

6

Завдання проекту виконано частково. Низький ступінь виконання проекту. Рівень інтеграції навчального матеріалу незначний. Не відповідність згідно плана туристської характеристики країни.

5-9

незадовільно

FX

7

Завдання проекту не виконано. Логічність, послідовність, аргу-ментованість, літературна грамотність викладення матеріалу не виявлені. Рівень інтеграції навчального матеріалу незначний. . Не відповідність згідно плана туристської характеристики країни.

0-4

незадовільно

F