Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Psikhologiya_VSh_Praktikum.doc
Скачиваний:
48
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
13 Mб
Скачать

19О Модуль III. Психологія виховання особистості студента як майбутнього фахівця...

  1. Я співчуваю людям, у яких немає близьких друзів.

  2. Щодо мене люди часто невдячні.

  3. Я люблю розповіді про безкорисливу дружбу.

  4. Задля друга я можу пожертвувати своїми інтересами.

  5. У дитинстві я був у товаристві, яке завжди трималося разом.

  1. Коли б я був журналістом, то із задоволенням писав би про си­лу дружби.

Обробка й аналіз результатів

Порівняйте свої відповіді з ключем. За кожен збіг нараховується один бал.

Ключ до тесту: 1 - так, 2 - так, 3 - ні, 4 - ні, 5 - ні, 6 - ні, 7 - так, 8 - так, 9-ні, 10 — ні, 11-так, 12-так, 13-так, 14-так, 15-ні, 16 —ні, 17-так, 18 - так, 19 - так, 20 - так, 21 - так, 22 - так, 23 - так, 24- так, 25 - ні, 26 - так, 27 - ні, 28 - так, 29 - ні, 30 - так, 31 - так, 32 - так, 33 - так.

Оцінюючи результати тестування, слід враховувати тендерні від­мінності, тобто показники для чоловіків і жінок різні. Це пояснюєть­ся тим, що рівень потреби в спілкуванні у жінок дещо вищий, ніж у чоловіків.

Низький рівень (0-21 бали чоловіки; 0-23 бали жінки). Для Вас ха­рактерне бажання після роботи або навчання хоч трішки побути на самоті. Часто Ви не готові до встановлення контактів з великою кіль­кістю людей. У спілкуванні Ви офіційні та стримані, намагаєтесь під­тримувати дистанцію між собою та співрозмовником.

Рівень нижче середнього (22-23 чоловіки; 24-26 жінки). Ви спіл­куєтесь з людьми залежно від ситуації та настрою: інколи із задово­ленням, інколи уникаєте спілкування, шукаєте самотності. Ви любите спілкуватися з близькими, давніми знайомими, товаришами, але Вас часто дратує велика гомінлива компанія, необхідність перебувати се­ред малознайомих людей.

Середній рівень (24-25 балів чоловіки; 27-28 балів жінки). Ви до­статньо комунікабельні. Намагаєтесь підтримувати та відновлювати хороші стосунки з людьми. У Вас значна потреба в позитивних, емо­ційно насичених контактах. Ви намагаєтесь ближче познайомитись з людьми, допомагати їм, особливо цінуєте своїх близьких друзів.

Рівень вище середнього (26-28 балів чоловіки; 29-30 балів жінки). Ви любите спілкуватися, схильні завжди розширювати сферу контак­тів і встановлювати добрі стосунки з багатьма людьми. Ви намагаєтесь бути в центрі уваги, бути «душею» компанії. Ви прагнете допомагати іншим і здатні прощати їм задля збереження хороших стосунків.

Тама 9. Психологія педагогічної комунікативної взаємодії викладача.. 191

Високий рівень (29 балів і вище в чоловіків; 31 бал і вище в жінок), Нам притаманне постійне бажання встановлювати дружні стосунки, потреба в численних контактах і знайомствах, у розширенні сфери сво­го спілкування. Ви схильні до участі в спільних масових заходах, ме­тою яких є хороший настрій і налагодження теплих взаємин. Вас приваблюють багатолюдні натовпи, гуляння, де багато вражень і подій.

Методика «Карта контролю стану мовлення» (за К. Мілютиною) Методика побудована на самооцінці. Вона дає змогу оцінити інди­відуальну схильність до мовної тривожності та контролювати і кори­гувати власну мовну поведінку.

Соседние файлы в предмете Психология