Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка_МПТ.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
26.11.2019
Размер:
230.4 Кб
Скачать

3.11 Розробка програми

Останнім етапом проектування є розробка програми для мікроконтролера. У даному розділі треба описати програму, а саме, які основні змінні використовуються і для чого, які підпрограми. Також треба зазначити, які функції виконуються в основній програмі, а які підпрограмами, що є вхідними даними для кожної з підпрограм, які значення повертають підпрограми. Крім того, необхідно визначитися з тим, чи будуть використовуватися підпрограми обробки переривань, і якщо так, то які і для чого.

Лістинг програми, її частини або окремих підпрограм на мові асемблера або С наводиться у Додатку Ж.

3.12 Висновки

Висновки є заключною частиною, підсумком виконаної розробки. У висновках треба охарактеризувати результати, отримані в ході курсового проектування із зазначенням досягнутих параметрів та характеристик, оцінити перспективи використання розробленого пристрою та можливі шляхи його вдосконалення.

3.13 Література

Ця частина курсового проекту містить перелік літературних джерел, на які повинні бути обов’язкові посилання у тексті пояснювальної записки. Література складається з книг, журнальних статей, патентів, Інтернет посилань, що були використанні в ході курсового проектування. Список літератури формується у порядку її використання під час написання пояснювальної записки. Посилання на літературу наводяться в квадратних дужках із зазначенням порядкового номеру за списком, наприклад, [1]. Кожне літературне джерело записується мовою оригіналу з абзацу. Нумерація здійснюється арабськими цифрами, починаючи з одиниці.

Нижче наведений список рекомендованої літератури:

  1. Варламов И.В., Касаткин И.Л. Микропроцессоры в бытовой технике. – М.: Радио и связь, 1990. – 104 с.

  2. Сташин В.В., Урусов А.В., Мологонцева О.Ф. Проектирование цифровых устройств на однокристальных микроконтроллерах. - М.: Энергоатомиздат, 1990. - 224 с.

  3. Гребнев В.В. Микроконтроллеры AVR фирмы Atmel. – М.: ИП РадиоСофт, 2002. – 176 с.

  4. М.С. Голубцов Микроконтроллеры AVR: от простого к сложному. – М.: СОЛОН-пресс, 2003. – 288 с.

  5. Евстифеев А.В. Микроконтроллеры AVR семейств Tiny и Mega фирмы ATMEL. – М.: Додэка XXI, 2004. – 560 с.

  6. Евстифеев А.В. Микроконтроллеры AVR сімейства Classic фирмы ATMEL. – М.: Додэка XXI, 2006. – 288 с.

  7. Баранов В.Н. Применение микроконтроллеров AVR. Схемы, алгоритмы, программы. – М.: Додэка XXI, 2004. – 288 с.

  8. Кравченко А.В. - 10 практических устройств на AVR. Книга 1 – К.: МК-Пресс, 2008. – 218 с.

  9. Кравченко А.В. - 10 практических устройств на AVR. Книга 2 – К.: МК-Пресс, 2009. – 320 с.

  10. Барри Брэй Применение микроконтроллеров PIC18. – К.: МК-Пресс, 2008. – 576 с.

  11. Мысловский Э., Власов А., Акристиний М. Краткий обзор популярных семейств современных микроконтроллеров // Электронные компоненты. – 2002. - №5. – С.47-50.

  12. Засоби Інтернет: http://avr123.nm.ru/

  13. Засоби Інтернет: http://microcon.euro.ru/

  14. Засоби Інтернет: http://www.gaw.ru/html.cgi/txt/app/micros/avr/index.htm

5 Критерії оцінювання курсового проекту

Курсовий проект вважається виконаним, якщо його пояснювальна містить усі необхідні розділи, а графічна частина – усі необхідні креслення, оформлення пояснювальної записки та графічної частини відповідає встановленим вимогам та діючим стандартам. Тільки за цих умов виконаний проект може бути прийнятий до захисту та оцінений.

Оцінювання курсового проекту здійснюється за такими критеріями:

    • дотримання студентом графіку курсового проектування;

    • якість оформлення пояснювальної записки та графічної частини;

    • стиль викладання матеріалу пояснювальної записки – описовий чи обгрунтувальний з елементами варіантного аналізу;

    • глибина обґрунтованості прийнятих проектних рішень;

    • орієнтація у питаннях, пов’язаних з тематикою курсового проекту;

    • особистий вклад автора у вирішені поставлених задач та досягненні отриманих результатів.

Оцінка “задовільно”(Е) виставляється коли студент погано володіє матеріалом курсового проекту, питання деяких розділів висвітлені поверхнево, матеріали курсового проекту викладені в описовому стилі, прийняті проектні рішення є запозиченими і слабо обґрунтованими.

Оцінка “задовільно”(D) виставляється коли студент не достатньо володіє матеріалом курсового проекту, питання деяких розділів висвітлені поверхнево, матеріали курсового проекту викладені переважно в описовому стилі, прийняті проектні рішення є запозиченими і слабо обґрунтованими, але студент може проаналізувати та осмислити їх за допомогою викладача.

Оцінка “добре”(С) виставляється коли студент володіє матеріалом курсового проекту, питання деяких розділів висвітлені не до кінця, матеріал пояснювальної записки викладений з деякими елементами аналізу та обґрунтування, студент проявляє розуміння прийнятих проектних рішень, може більшість з них проаналізувати самостійно.

Оцінка “добре”(В) виставляється коли студент володіє матеріалом курсового проекту, питання усіх розділів висвітлені на належному рівні та в повному обсязі, матеріал пояснювальної записки викладений з елементами аналізу та обґрунтування, студент проявляє розуміння прийнятих проектних рішень, може проаналізувати та обґрунтувати їх самостійно.

Оцінка “відмінно”(А) виставляється коли студент повністю володіє матеріалом курсового проекту, гарно орієнтується у його тематиці, питання усіх розділів висвітлені на належному рівні та у повному обсязі, матеріал пояснювальної записки викладений з елементами варіантного аналізу та обґрунтування, студент проявляє розуміння прийнятих проектних рішень, може повністю проаналізувати та обґрунтувати їх самостійно, демонструючи при цьому високий рівень знань та проявляючи творчі здібності.