Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Офтальмология модуль тесты.docx
Скачиваний:
681
Добавлен:
12.02.2015
Размер:
59.37 Кб
Скачать

2. Іридоцикліт.

3. Хронічний кон’юнктивіт.

4. Блефарит.

5. Кератит

Тестові завдання з офтальмології до іспиту “Крок 2” - ЗАДАЧА № 12

Хвора І., 50 років, скаржиться на сильний свербіж, печіння й різі в очах, почервоніння шкіри у ділянці зовнішніх куточків очної щілини. Об’єктивно: шкіра біля зовнішніх куточків очної щілини мацерована, екзематозно змінена, наявні поодинокі мокнучі тріщини. Кон’юнктива повік гіперемована, розпушена. Виділення незначні у вигляді тягучого слизу. Діагноз.

1. Гострий кон’юнктивіт.

2. Ячмінь.

3. Ангулярний кон’юнктивіт. :-)

4. Блефарит.

5. Алергічний дерматит повік

Тестові завдання з офтальмології до іспиту “Крок 2” - ЗАДАЧА № 13

До Вас звернувся хворий віком 36 років із скаргами на біль в ділянці правого ока, відчуття стороннього тіла, гнійне виділення з правого ока. Верхня повіка набрякла, гіперемована. У ділянці волосяного мішка жовтувата голівка гнійника. Діагноз.

1. Абсцесс.

2. Ячмінь. :-)

3. Халязіон.

4. Кон’юнктивіт.

5. Дакріоцистіт

Тестові завдання з офтальмології до іспиту “Крок 2” - ЗАДАЧА № 14

До Вас звернулася жінка 34 років зі скаргами на пухлину на верхній повіці правого ока. Пухлина збільшилася поступово до розмірів горошини. Під час огляду: на верхній повіці справа – новоутворення, не спаяне із шкірою, круглої форми, ознак запалення немає. При вивороті верхньої повіки видно сірувато-жовту ділянку хряща з легкою гіперемією навколо неї. Діагноз.

1. Ячмінь.

2. Новоутворення.

3. Блефарит.

4. Халязіон правого ока. :-)

5. Дакріоаденіт

Тестові завдання з офтальмології до іспиту “Крок 2” - ЗАДАЧА № 15

До Вас звернувся хворий зі скаргами на світлобоязнь, сльозотечу, гнійне виділення з правого ока, біль в оці. В анамнезі зазначає переохолодження організму. При огляді: набряк нижньої повіки, гіперемія, біля основи вії (у середній третині повіки) – гнійне вогнище. При мигальних рухах повік верхівка вогнища торкається рогівки. Гнійне виділення у куті очної щілини. Діагноз.

1. Ячмінь . :-)

2. Халязіон .

3. Новоутворення.

4. Кератит.

5. Кон’юнктивіт

Тестові завдання з офтальмології до іспиту “Крок 2” - ЗАДАЧА № 16

До Вас звернулася хвора віком 42 років із скаргами на затвердіння в ділянці шкіри нижньої повіки лівого ока. З анамнезу виявлено, що це утворення з¢явилося рік тому. Під час огляду: на нижній повіці на 3 мм нижче за інтермаргінальний край – новоутворена тканина розміром 5 x 6 мм зі щільними крами, надмірними ороговіннями, вкрита кірочкою. Після зняття її поверхня кровоточить. Діагноз.

1. Ячмінь.

2. Новоутворення. :-)

3. Халязіон

4. Виразковий блефарит.

5. Абсцесс

Тестові завдання з офтальмології до іспиту “Крок 2” - ЗАДАЧА № 17

До Вас звернувся хворий віком 28 років із скаргами на відчуття втомлюваності очей, головний біль, особливо при читанні. Окуліст три роки тому виписав окуляри, але хворий ними не користувався. Під час огляду: повіки гіперемовані, трохи набряклі, потовщені. В основи вій – лусочки. Діагноз.

1. Блефарит. :-)