Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Положення про самоврядування КНУ.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
19.03.2015
Размер:
131.07 Кб
Скачать

Структура і організація роботи органів студентського самоврядування

25. Студентське самоврядування здійснюється на рівні академічної групи, факультету, гуртожитку, Університету.

26. Первинною структурною одиницею системи студентського самоврядування є академічна група.

27.  На всіх рівнях органи студентського самоврядування є виборними. Порядок обрання, обсяг та термін повноважень виконавчих органів студентського самоврядування на різних рівнях визначаються Положеннями про студентське самоврядування цих рівнів, які не суперечать цьому Положенню.

28. В гуртожитках створюються Студентські ради гуртожитків, які організовують свою роботу відповідно до Положення про студентську раду гуртожитку.

29. Засідання виконавчих органів студентського самоврядування проводяться не рідше одного разу на місяць і вважаються правомочними, якщо на них присутні не менше двох третин загальної кількості їх членів. Рішення приймаються простою більшістю голосів від присутніх на засіданні, що мають право голосу.

30.  Засідання виконавчого органу студентського самоврядування веде голова або, за його дорученням, заступник. Хід засідання фіксується протоколом, який підписується головою (заступником) та секретарем.

31. Органи студентського самоврядування всіх рівнів підконтрольні та підзвітні конференціям цих рівнів.

32. Рішення органів студентського самоврядування в межах своїх повноважень доводяться до відома адміністрації відповідного рівня.

33. В Університеті діють такі органи студентського самоврядування:

  1. конференція студентів Університету;

  2. Студентський парламент Університету (далі – СПУ);

  3. конференції студентів факультетів та інститутів Університету;

  4. Студентські парламенти факультетів (далі – СПФ) та інститутів (далі – СПІ);

  5. конференція студентів студмістечка;

  6. Студентська рада студмістечка (далі – СРС);

  7. Студентські ради гуртожитків (далі – СРГ);

  8. органи студентського самоврядування на рівнях відділення, курсу, академічної групи.

Конференція студентів університету

34. Конференція студентів Університету є вищим представницьким органом студентського самоврядування в Університеті, що в межах своєї компетенції має право на визначення загальних засад функціонування органів студентського самоврядування в Університеті та контроль за діяльністю СПУ, а також інших органів студентського самоврядування Університету, зазначених в статті 33 цього Положення.

35. Загальна кількість делегатів конференції студентів Університету визначається з урахуванням представництва по 15 чоловік від кожного факультету чи інституту. Делегати на конференцію Університету обираються на конференціях студентів факультетів та інститутів. На конференції студентів Університету можуть бути присутні представники керівництва Університету як спостерігачі без права голосування.

36. Конференція студентів Університету вважається легітимною, якщо на ній присутні дві третини від загальної кількості обраних делегатів. Рішення на конференції студентів Університету приймаються простою більшістю голосів від присутніх на конференції.

37. Конференція студентів Університету:

1) ухвалює Положення про студентське самоврядування в Університеті для затвердження на конференції вищого колегіального органу громадського самоврядування Університету;

2) визначає структуру, повноваження та порядок обрання виконавчих органів студентського самоврядування, за поданням СПУ;

3)обирає виконавчі органи студентського самоврядування, заслуховує їх звіти;

4) визначає основні напрямки діяльності органів студентського самоврядування Університету;

5) розглядають найважливіші питання життєдіяльності студентів, окреслені основними завданнями органів студентського самоврядування;

6) обирає голову СПУ та припиняє його повноваження;

7) призначає за поданням голови СПУ та припиняє повноваження першого заступника голови СПУ та секретаря СПУ;

  1. не менше одного разу на рік заслуховує звіт голови СПУ про роботу СПУ;

9) приймає символіку СПУ за поданням СПУ;

10) здійснює інші повноваження передбачені цим Положенням та чинним

законодавством;

38. Конференція студентів Університету скликається на вимогу голови СПУ, двох третин загальної кількості членів СПУ або однієї третини загальної кількості делегатів конференції студентів Університету шляхом подачі спільної письмової заяви на ім’я голови СПУ.

39. Головою конференції студентів Університету є голова СПУ або, в разі його відсутності або припинення повноважень, обраний конференцією студентів Університету його делегат.

40. Секретарем конференції студентів Університету є секретар СПУ або, в разі його відсутності або припинення повноважень, обраний конференцією студентів Університету його делегат.

41. Секретар конференції фіксує хід конференції протоколом, який підписується головою, секретарем та головою лічильної комісії конференції. Протягом 5 робочих днів протокол конференції оприлюднюється, а його копія направляється до адміністрації Університету.

42. Порядок проведення конференції студентів Університету визначається Регламентом, який затверджується конференцією студентів Університету.