Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
англійська мова (2006).doc
Скачиваний:
19
Добавлен:
19.03.2015
Размер:
48.13 Кб
Скачать

Другий рік навчання ( ііі - іv семестри)

Основним завданням другого року навчання є поглиблення знань і розвиток фонетичних і лексико-граматичних навичок, продовжується вивчення нормативного курсу англійської граматики, удосконалюються навички письмового та усного мовлення. У процесі навчання максимально використовуються ТЗН.

Фонетика

Удосконалення основних артикуляційних навичок, засвоєння інтонаційних моделей різних типів речень. Подальший розвиток навичок фонетично правильного читання зв'язаного тексту. Ритм розмовної мови. Інтонаційні моделі емфатичного, діалогічного та монологічного мовлення.

Граматика

Морфологія

Іменник. Множина.

Артикль. Особливості вживання.

Дієслово. Неозначені форми дієслова: Infinitive, Participle, Gerund. Загальна характеристика. Дієприкметникові, інфінітивні та герундіальні структури.

Модальні дієслова у вторинній функції.

Модальні дієслова в заперечних реченнях та в реченнях з подвійним запереченням.

Умовний спосіб. Вживання умовного способу у простому, складнопідрядному та складносурядному реченнях.

Синтаксис

Особливі випадки узгодження підмета і присудка.

Складне речення. Види підрядних речень.

Інверсія. Повна та часткова інверсія. Відокремлені члени речення.

Лексика

Протягом другого року навчання робота проводиться на більш складному (в порівнянні з першим роком навчання) мовному матеріалі. Починається робота з гніздами слів. Вивчаються окремі розділи словотворення, фразеології, явища синонімії та омонімії. Студенти набувають навичок роботи з одномовними тлумачними словниками для безперекладного розуміння та аналізу тексту.

По закінченні другого курсу навчання студенти повинні вміти:

1.Орфографічно правильно писати лексичні одиниці активного словника.

2. Читати та ставити логічні запитання за змістом прочитаного тексту, переказувати оригінальний текст середньої складності, що містить 8-10% незнайомих слів.

3. Вільно сприймати англійську мову на слух, вести бесіду в межах вивченої тематики з використанням пройденого лексико-граматичного матеріалу.

4. Перекладати з рідної мови на англійську речення, побудовані на вивченому лексико-граматичному матеріалі (25 речень за 2 академічні години) .

5. Передавати в письмовій формі зміст прочитаного чи прослуханого тексту (1500 друкованих знаків за 2 академічні години).

Самостійна робота студентів

Комплексне навчання англійської мови передбачає розвиток у студентів навичок самостійної роботи, що включає:

  • виконання домашніх завдань (читання, переклад та підготовка до переказу тексту; лексико-граматичні вправи; позааудиторне читання; підготовка доповідей та повідомлень англійською мовою з питань внутрішньої та зовнішньої політики України, з актуальних проблем міжнародного життя);

  • підготовку до письмових робіт (диктанту, твору, переказу тексту);

  • роботу у відео-фонолабораторії та мультимедійному класі (індивідуальне прослуховування аудіотекстів, виконання лабораторних робіт, робота з відеофільмами або комп'ютерними програмами).

11