Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
упр підприємством.docx
Скачиваний:
8
Добавлен:
19.03.2015
Размер:
51.04 Кб
Скачать

Висновок

Менеджмент – найважливіше поняття в ринковій економіці. Його вивчають економісти, підприємці, фінансисти, банкіри і всі, хто займається бізнесом. Нині теорії менеджменту пронизали все економічне життя ринкової економіки і стали необхідними в науковій і практичній діяльності.

Менеджмент є областю управління господарської діяльності людини, яка забезпечує ефективне управління процесами економіки, організації різних систем і його вдосконалення щодо завдання соціально-економічного розвитку.

Управління дозволяє правильно розподілити рух ресурсів організації із заздалегідь наміченою метою, за розробленим планом і з постійним контролем результату роботи.

Особливості менеджменту визначаються за різними ознаками, таким наприклад як національна приналежність компанії або установи, організаційна форма підприємств великого та малого бізнесу і так далі.

Особливості менеджменту полягають у тому, що на відміну від звичайного управління він передбачає велику свободу керівників і підлеглих в момент складних ситуацій. Управління ж, діюче в рамках адміністративної системи, навпаки керується принципами повної обмеженості такої свободи та ідеї зумовленості головних подій і процесів за допомогою централізованого планування.

У кожній країні свої методи ведення бізнесу, а це означає, що і менеджмент має свої національні відмінності чи особливості. Але останнім часом особливості менеджменту національного, будь то північноамериканський або японський - в умовах глобалізації економічних зв'язків поступово зближуються, втрачаючи притаманну їм специфіку. Практики менеджменту, в різних країнах, постійно збагачуються співпроникаючими ідеями, найбільш продуктивними формами і засобами управління.

Сьогодні важко назвати більш важливу сферу діяльності, ніж управління, і від менеджменту в величезній мірі залежить ефективна робота всього виробництва і якість сервісу. Все це пред'являє високі вимоги до підготовки спеціалістів-менеджерів, які постійно пов'язані з підготовкою і прийняттям рішень.

Список використаних джерел:

  1. Knootz H., Weihrich H. Essentials of Management. - N-Y, Me Graw - Hill p.c., 1990, p. 495.

  2. Hodgetts R., Luthans F. International Management. - N-Y, Me Graw - Hill, Inc., 1991, p.43.

  3. Білошапка В.А. Зміст та пріоритети управлінської роботи менеджерів ТНК / В.А. Білошапка // Формування ринкових відносин в Україні . – 2008. – №10. – С. 19-22.

  4. Друкер Питер Ф. Практика менеджмента: пер. с англ. – М.: Изд. Дом «Вильямс», 2001. – 398 с.

  5. Кулик Ю.Є. Система принципів управління професійним розвитком менеджерів у міжнародних компаніях / Ю.Є. Кулик // Формування ринкових відносин в Україні. – 2008. – №9. – С. 27-32.

  6. Панченко ЄГМіжнародний менеджмент. Навч. - метод. посіб. для самост. вивч. дисц. — К.: КНЕУ, 2004.

  7. Ринейська Л.С.  Менеджмент персоналу як фактор підвищення ефективності міжнародного бізнесу // Економіка і регіон. – 2009. – №2. – С. 209-312.

  8. http://biznestoday.ru/ob/menikons/367-osobennosti-menedzhmenta.html

  9. http://libr.rv.ua/ua/virt/65/

  10. http://koet.syktsu.ru/vestnik/2005/2005-3/17.htm