Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
РП Іст укр культури Туризм.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
20.03.2015
Размер:
193.54 Кб
Скачать

Критерії оцінювання складання конспектів

17 – 20 балів виставляється якщо конспект має слідуючи особливості: змістовна точність; ясна і чітка структуризація матеріалу; наявність стислих аргументів або прикладів щодо положень; крім того, вітається кольорове та інше виділення головних положень та авторські коментарі студента ідей, що надане у конспекті.

13 – 16 балів виставляється при відсутності неточностей у змісти, при його достатній повноти, при чіткої структуризації матеріалу; крім того, у конспекту надане приклади або стисли аргументи щодо головних положень, не надане авторське коментарі студента щодо положень, враховується кольорове та інше їх виділення.

9 – 12 балів виставляється при відсутності неточностей у змісту, при його достатній повноті, при чіткої структуризації матеріалу; крім того, у конспекту не надане приклади або стисли аргументи щодо головних положень, не надане авторське коментарі студента щодо положень, враховується кольорове та інше їх виділення.

5 – 8 балів виставляється коли у конспекту зміст надано неповно, з логічними перепустками або помилками, структура тексту нечітка, відсутні докази або приклади щодо головних положень змісту, не використовувалось кольорове виділення головних положень.

2 – 4 балів виставляється коли у конспекту зміст надано неповно, з логічними перепустками або помилками, структура тексту нечітка, відсутні докази або приклади щодо головних положень змісту, не використовувалось кольорове виділення головних положень.

0 – 1 бал виставляється за наявністю грубих помилок у змісту, або його досить схематичне надання з втратою логіки міркування, наданої у оригіналі; або з тексту переписане деяке абзаци що не мають суттєвого значення до змісту теми; невиразна структура викладу.

Критерії оцінювання реферату

Розуміння реферату як цілісного авторського тексту визначає критерії його оцінки: новизна тексту; обґрунтованість вибору джерела, ступінь розкриття сутності питання; дотримання вимог до оформлення.

Новизна тексту: актуальність теми дослідження; новизна і самостійність у постановці проблеми, формулювання нового аспекту відомої проблеми у встановленні нових зв'язків (міждисциплінарних); вміння працювати з дослідженнями, критичною літературою, систематизувати та структурувати матеріал; наявність авторської позиції, самостійність оцінок і суджень; стильова єдність тексту, єдність жанрових рис.

Ступінь розкриття суті питання: відповідність плану темі реферату; відповідність змісту теми і плану реферату; повнота і глибина знань з теми; обґрунтованість способів і методів роботи з матеріалом; уміння узагальнювати, робити висновки, зіставляти різні точки зору з одного питання (проблеми).

Обґрунтованість вибору джерел: оцінка використаної літератури: чи притягнуті найбільш відомі роботи по темі дослідження (в т.ч. журнальні публікації останніх років, останні статистичні дані, зведення, довідки тощо).

Дотримання вимог до оформлення: наскільки вірно оформлені посилання на використовувану літературу, список літератури, оцінка грамотності та культури викладу (в т.ч. орфографічної, пунктуаційної, стилістичної культури), володіння термінологією; дотримання вимог до обсягу реферату.

25 – 30 балів виставляється якщо виконані всі вимоги до написання реферату: позначена проблема і обґрунтована її актуальність, зроблено короткий аналіз різних точок зору на дану проблему і логічно викладена власна позиція, сформульовані висновки, тема розкрита повністю, витриманий обсяг, дотримані вимоги до зовнішнього оформлення.

21 24 балів виставляється якщо основні вимоги до реферату виконані, але при цьому допущені незначні недоліки. Зокрема, не витриманий обсяг реферату; є упущення в оформленні.

16 20 балів виставляється якщо основні вимоги до реферату виконані, але при цьому допущені значні недоліки. Зокрема, є неточності у викладі матеріалу; відсутня логічна послідовність в судженнях, не витриманий обсяг реферату; є упущення в оформленні.

11 – 15 балів виставляється якщо є істотні відступи від вимог до реферування. Зокрема: тема висвітлена лише частково, відсутній висновок.

6 – 10 балів виставляється якщо є істотні відступи від вимог до реферування. Зокрема: допущені фактичні помилки у змісті реферату, відсутній висновок.

1 – 5 балів виставляється якщо тема реферату не розкрита, виявляється істотне нерозуміння проблеми.

0 балів виставляється якщо реферат студентом не представлений.