Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МЕТОДИЧНИЙ ПОСІБНИК магистерские работы (укр).doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
20.03.2015
Размер:
296.96 Кб
Скачать

II. Умови вступу до магістратури

2.1. Прийом до магістратури студентів, що навчаються на поточному навчальному році за рахунок держбюджету, після отримання диплому освітньо-кваліфікаційного рівня "бакалавр" здійснюється на конкурсній основі за їх заявою при умові:

2.1.1. Середній бал оцінок додатку до диплома бакалавра, необхідний для надходження в магістратуру, визначається рішенням вченої ради відповідного факультету.

2.1.2. Захисту кваліфікаційної роботи бакалавра та/або здачі передбачених навчальним планом державних іспитів на "відмінно".

2.1.3. Активної участі в НДРС.

2.1.4. Особи, що не виконали умови п.п. 2.1.1. – 2.1.3., можуть бути прийняті на навчання по освітньо-кваліфікаційного рівню "магістр" на конкурсній основі на форму навчання, що фінансується за рахунок засобів фізичних і юридичних осіб.

2.2. Випускаюча кафедра:

2.2.1. До 10.10 п.р. аналізує успішність спеціалізантів згідно відомостей, що є в навчальних картах студентів, участь спеціалізантів в НДРС, наявність публікацій, інші матеріали.

2.2.2.Вносить в деканат відповідного факультету попередні пропозиції про кандидатури претендентів на навчання в магістратурі по встановленій у вузі формі (додаток 1).

2.3. Деканат до 20.10 п.р. вносить пропозиції ректорату про кількість місць, необхідних для підготовки магістрів, в т.ч. іноземних студентів.

2.4. Ректорат університету до 15.11 п.р. направляє в Міністерство освіти і науки України пропозиції до плану прийому в магістратуру.

2.5. Вчена рада факультету до 1 липня п.р. після захисту бакалаврами кваліфікаційних робіт, остаточно розглядає кандидатури претендентів на навчання в магістратурі, що представляються випускаючими кафедрами, і дає відповідні пропозиції ректорату.

2.6. Після затвердження вченими радами факультетів кандидатур студентів для навчання по освітньо-кваліфікаційному рівню "магістр" ректор видає наказ про їх зарахування.

2.7. Ректор, за пропозицією деканатів, визначає також кількість місць в магістратурі для студентів, що навчаються за рахунок фізичних і юридичних осіб. На них розповсюджуються всі визначені дійсним Положенням прав, обов'язків і правил прийому в магістратуру, передбачені для бюджетної магістратури.

2.8. Університет може здійснювати цільову підготовку магістрів для вузів, наукових установ, підприємств, організацій і ін. на умовах залучення до навчального процесу їх наукових і науково-педагогічних кадрів, використовування наукової і матеріально-технічної бази.

2.9. Підготовка магістрів може здійснюватися на базі наукових установ Національної і галузевих академій наук за окремими угодами між університетом і вказаними установами.

2.10. Особи, що мають документ встановленого зразка про отримання освітньо-кваліфікаційного рівня «спеціаліст», у тому числі і ті, хто закінчив вищі навчальні заклади до введення в дію положення «Про освітньо-кваліфікаційні рівні (ступеневій освіті)», навчаються по освітньо-кваліфікаційному рівню "магістр" на умовах післядипломної освіти по індивідуальних планах, які враховують всі загальні дисципліни програм спеціаліста і магістра.

У разі виконання всіх вимог навчального плану і захисту магістерської роботи, вони одержують диплом "магістра" встановленого зразка.

2.11. Іноземні студенти, що навчаються за рахунок фінансування фізичних і юридичних осіб, що мають оцінки "добре" і "відмінно", ті, що проявили схильність до науково-дослідної, науково-педагогічної і управлінської діяльності, після отримання диплома освітньо-кваліфікаційного рівня "бакалавр", можуть бути зараховані до магістратури по відповідній спеціальності по рекомендації випускаючої кафедри.