Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Diplom_ukrtelekom_23346456.docx
Скачиваний:
20
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
1.66 Mб
Скачать
    1. Програмне забезпечення

      1. Вибір мережевої ос

Операційна система є необхідним компонентом будь-якого комп’ютера і являє собою набір програм, призначених для керування комп’ютером, збереження інформації й організації роботи всіх підключених до нього пристроїв. У світі існує багато операційних систем (Windows, Linux, OS/2, NetWare та інші). Кожна з них характеризується своїми достоїнствами та недоліками та має свого користувача. В даний час ОС Windows фірми Microsoft – найпоширеніша операційна система для персональних комп’ютерів. Серед достоїнств, що визначають популярність Windows, можна виділити зручний, інтуїтивно зрозумілий, графічний інтерфейс, рівнобіжну роботу безлічі програм і автоматичне настроювання нового обладнання. Більшість популярних офісних, графічних та мультимедійних пакетів програм написані саме для використання в графічному середовищі операційних систем Windows. Це призвело до широкого розповсюдження Windows на комп’ютерах підприємств та домашніх комп’ютерах. Саме тому більшість користувачів комп’ютерів можуть працювати лише в цій операційній системі. Для освоєння будь-якої іншої операційної системи потрібне додаткове навчання та додаткові витрати.

Під загальною назвою Windows поєднуються кілька операційних систем, що хоча і схожі одна на одну, але мають різні можливості і призначені для різних цілей. Усі системи сімейства Windows побудовані на тих самих принципах, і програми, написані для Windows, працюють у всіх цих системах.

В якості офісних операційних систем в даний час широко використовують Windows 2000 та Windows XP. Ці операційні системі дуже прості у використанні і не потребують від користувачів спеціальних навичок. Не зважаючи на те що , данні ОС мають і ряд недоліків саме ці ОС системі масово використовуються для робочих станцій.

У моєму дипломному проекті на всіх робочих станціях адміністрації планується установка мережної операційної системи Microsoft Windows XP Professional ServicePack 3 (російської версії). Ця версія Windows зарекомендувала себе дуже стабільною і безпечною роботою. Вартість даної ОС буде урахована при закупці робочих станцій.

      1. Аналіз та вибір програмної організації мережі

Автоматизоване робоче місце універсальна система (АРМ) являє собою надзвичайно широко функціональну програму. Це центральна програма «Укртелеком». Вона є надійною та добре захищеною від несанкціонованого доступу. З її допомогою виконуються всі операції, тобто весь робочий день оснований на даній програмі.

Повний пакет Microsoft Office 2007 обрано, тому що найновіший комплект офісних програм від Microsoft та на даний момент найбільш розповсюджений. Дана програма має зручний дизайн, який кожен користувач може налаштувати під свої потреби. Також суттєвою перевагою є те, що даний програмний продукт вчать майже в усіх навчальних закладах. Тому при прийомі на роботу не потрібно перевчати нових працівників до даної програми.

Outlook Express – програма електронних повідомлень. Використовується для обміну повідомленнями робітниками цеху та всього «Укртелекому» через мережу інтранет.

Білінгова система «Парус» автоматизована система обліку наданих послуг, їх тарифікації і виставлення рахунків для оплати рахунків яка здатна взаємодіяти з комутатором, керуючи деякими його діями. Зокрема, коли абонент, скориставшись Інтернетом, змінює свій тарифний план або включає / вимикає будь-які послуги, інформація про зміни надходить на комутатор через білінгову систему.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]