Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
vstup_do_fakhu.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
1.38 Mб
Скачать

2. Огляд ринку товарів

На сьогоднішній день майже у кожному домі на кухні стоїть засіб для миття посуду. Асортимент товарів цього виробника досить широкий – це ті ж самі рідкі гелі для ручного миття посуду, таблетки, порошки для автоматичних посудомийних машин та ін. Найбільш відомим підприємством, що постачає свої торгові марки на прилавок по Україні є Procter & Gamble  (укр. Про́ктер енд гембл).  

Американська транснаціональна корпорація зі штаб-квартирою у місті Цинцинаті, штат Огайо, США, а регіональні представництва — в більш ніж вісімдесяти країнах. В сорока п'яти країнах компанія виробляє свою власну продукцію. Понад 300 торгових марок компанії продається у 140 країнах світу, а річний обіг становить 76,5 мільярдів доларів США. Компанія має понад один мільйон акціонерів та майже 150 000 працівників. Продукція Procter&Gamble з'явилася на українському ринку у 1990 році. На початку 1993 року стало зрозуміло, що друга за розмірами країна Європи потребує більшого, ніж просто імпорт товарів. Саме тому було побудовано декілька заводів з виробництва побутової хімії у м. Бориполі та у Дніпропетровській області. За рахунок низьких цін, придбати товар може людина будь-якого рівня, навіть малозабезпечені. P&G представляє на ринку України більш ніж 40 торгових марок, такі як засоби для миття посуду Fairy та Gala з ароматами яблука, лимона, алое вера, ягоди, апельсина, лаванди, ромашки, вітаміна Е та ін.

Також досить поширеним виробником побутової хімії по Україні є Концерн Henkel (Henkel-Konzern) (Хенкель) - німецька хімічна компанія, що працює в трьох напрямках: миючі засоби, косметика та засоби особистої гігієни, технологія склеювання. Компанія має більш ніж 120-річну історію. Штаб-квартира знаходиться в місті Дюссельдорф, Німеччина. Обсяги продажу за 2011 рік становить близько 4,304 млн євро, 27% яких відносяться до миючих засобів. Хенкель випускає комплекс спеціальних засобів для посудомийних машин – Somat. Він легко справляється з найскладнішими забрудненнями і забезпечує ідеальну чистоту Вашої посуду. Асортимент Somat включає Мультифункціональні таблетки та Систему Somat.

Знаючи вже зі вступу про те, що миючі засоби дуже шкідливі для нашого здоров`я, хотіла б замітити, що не всі. Існують так звані миючі засоби органічного походження – екологічно чисті речовини, що не шкодять ні здоров`ю ні навколишньому середовищу, так як містять тільки безпечні рослинні інгредієнти органічного походження. До них належать продукція торговельної марки Amway, Sodasan, Klar та інші. А ті в свою чергу поділяються на рідкі гелі для миття посуду в ручну та таблетки, що призначені для посудомийних машин. Єдиний мінус у тому, що вони в 3-5 разів дорожчі, ніж звичайні мильні засоби, тому не кожен українець може собі це дозволити, але на здоров`ї не варто економити.

  1. DISH DROPS ™ Таблетки для автоматичних посудомийних машин

Ці високоефективні Таблетки для автоматичних посудомийних машин тепер пропонуються у розчинних обгортках для додаткової зручності і забезпечують ще кращий результат. Містять складники, одержані природним шляхом, які ефективно діють навіть при 40°C, заощаджуючи електроенергію.

2) DISH DROPS Концентрована рідина для миття посуду Усього одна краплина цього висококонцентрованого засобу утворює стійку піну для бездоганного очищення. Тоді як складники, одержані природним шляхом, на кшталт екстракту перили і алое вера захищають ваші руки від несприятливого впливу води на шкіру. Всі рідини і порошки для миття посуду посилені BIOQUEST FORMULA ™ та містять активні компоненти на біооснові, отримані з натуральних джерел. Чистота в будинку з турботою про природу. Чим чистіше посуд, тим менше шкідливих мікробів.

3) Рідкий засіб-концентрат SODASAN безпечно миє посуд без зайвих зусиль. Швидко і ефективно усуває складні забруднення і жир, не залишає розводів. До складу SODASANA входять тільки безпечні рослинні інгредієнти органічного походження. Спеціально підібраний склад збереже шкіру Ваших рук від сухості, а також він економний у використанні.

Спосіб застосування: Перед використанням збовтати. Нанесіть засіб на губку в 4 рази менше, ніж звичайного засобу. Змийте водою.

 Склад: 15-30% миючих речовин з рослин (жирний сульфат алкоголю, кокосовий горіх), <5% Цукор ПАР (тензіди цукру) (Alkylpolyglucosides, APG), 0-2% ефірні масла, вода.

Цукор ПАР (Alkylpolyglucosides, APG) - ПАР, дуже дбайливі до шкіри, біохімічно розкладаються, не завдаючи шкоди навколишньому середовищу. При їх виробництві використовуються рослинна, кокосова олії, цукор або крохмаль.

Жирний сульфат спирту - виробляється з кокосового масла. Його чистяча сила діє довше, ніж у звичайного мила.

Кокосовий горіх - масло кокосового горіха є важливим компонентом багатьох миючих засобів.

Кокосове масло зазвичай поетапно перетворюється в жирний алкоголь, який потім перетворюється в ПАР, при цьому нафтохімічні речовини з'єднуються з жирним алкоголем.

Також дуже розповсюджені на сьогоднішній день безпечні рідкі миючі засоби для миття дитячого посуду, призначені для миття пляшок зі скла та пластику, сосок з латексу і силікону, іграшок, а також миття будь-яких поверхонь, з якими стикається дитина з перших днів життя. До них належать товаровиробники « Ушатий нянь » та « КАРАПУЗ », які можна придбати доступною ціною.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]