Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
срс 1Контейнери тіла документа HTML.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
255.49 Кб
Скачать

Теги, що керують формою відображення

Курсив, виділення, підкреслення, верхній індекс, нижній індекс, шрифт великий, маленький, червоний, синій, різні комбінації — усе це робить сторінки більш цікавими. Microsoft Internet Explorer і Netscape Navigator дозволяють визначити шрифт за допомогою тега FONT. Тепер можна поєднувати на одній сторінці кілька видів шрифтів, незалежно від того, який з них заданий за замовчуванням у браузері користувача.

Теги <ВІ> і <SMALL> — зміна розмірів шрифту

Текст, розташований між тегами <ВІ></ВІ> або <SMALL> </SMALL>, буде, відповідно, більшим або меншим відносно стандартного.

Верхні і нижні індекси

За допомогою тегів <SUР> і <SUВ> можна задавати верхні і нижні індекси, необхідні для запису торговельних знаків, символів копірайта, посилань і зносок. Розглянуті теги дозволяють створити всередині текстової області верхні або нижні індекси будь-якого розміру. Щоб вони здавалися меншими оточуючого тексту, можна використовувати теги <SUР> і <SUВ> з атрибутом FONT SIZE=-1, що зменшує розмір шрифту.

Атрибут sizе

Атрибут SIZЕ тега <FОNТ> дозволяє задавати розмір тексту в даній області. Якщо ви не користуєтеся тегом <BASEFONT SIZE=n> для задання визначеного розміру шрифту на всій сторінці, то за замовчуванням приймається 3. Деякі браузери тег <FONТ> не підтримують, тому бажано вживати його тільки всередині текстової області. В інших випадках краще використовувати теги <Н1>, <Н2>, <НЗ> і т.д. Головна перевага тега <FONТ> полягає в тому, що після закінчення дії він не розбиває рядок, як теги <Нn>. Тому тег <FONТ> буває дуже корисний для зміни розміру шрифту в середині рядка.

Атрибут соlоr

Якщо ви хочете зробити свою сторінку більш яскравою, можете скористатися атрибутом СОLОR у тезі FONТ, і тоді єдиним обмеженням буде колірна палітра на комп'ютері користувача.

Теги, що керують формою відображення, приведені в таблиці.

Таблиця 3.3. Теги, що керують формою відображення

Тег

Значення

<I>...</I>

Курсив (Italic)

<B>...</B>

Виділення (Вold)

<TT>...</TT>

Телетайп

<U>...</U>

Підкреслення

<S>...</S>

Перекреслений текст

<BIG>...</BIG>

Збільшений розмір шрифту

<SMALL>...</SMALL>

Зменшений розмір шрифту

<SUB>...</SUB>

Підрядкові символи

<SUP>...</SUР>

Надрядкові символи

Таблиця 3.4. Теги, що характеризують тип інформації

Тег

Значення

<ІМ>...</ІМ>

Типографське виділення

<СIТЕ>...</СIТЕ>

Цитування

<STRONG>...</STRONG>

Виділення

<СODE>...</СODE>

Відображає приклади коду (наприклад, "коди програм")

<SАМР>...</SАМР>

Послідовність литералів

<КВ>...</КВ>

Приклад введення символів із клавіатури

<VAR>...</VAR>

Змінна

<DFN>...</DFN>

Визначення

<Q>...</Q>

Текст, вкладений у подвійних лапках

Ці теги допускають вкладеність і перетинання один з одним, тому усі вони мають тег початку і кінця. При використанні таких тегів варто пам'ятати, що їхнє відображення залежить від налаштування програми-інтерфейсу користувача, що можуть і не збігатися з налаштуваннями програми-розроблювача гіпертексту.