Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1,2,3.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
985.09 Кб
Скачать

Контрольні запитання

  1. Які є способи створення таблиць?

  2. Як змінити розташування меж клітинок?

  3. Як об'єднати клітинки в одну?

  4. Як вирівняти дані в клітинках?

  5. Як змінити ширину і колір рамок таблиці?

  6. Як вставити в текст діаграму для заданої таблиці?

  7. Як змінити розміри діаграми?

  8. Як упорядкувати рядки в таблиці за деякою ознакою?

  9. Як вставити рядок у таблицю?

  10. Як змінити формулу?

Лабораторна робота № 3

Тема: “Word. Рисування. Дії з об'єктами. WordArt. Створення ділових паперів. Макроси.

Мета: уміти створювати графічні зображення, вставляти в документ різні об'єкти, картинки, гіперпосилання, спецефекти оформлення тексту, мати поняття про макроси.

Послідовність виконання роботи

  1. Запустить текстовий редактор. Відкрийте новий документ.

  2. Створіть блок-схемуобчислення математичного виразу:

y=

Увімкніть панель Рисование.Як це зробили?Вставте у документ послідовно відповідні блоки з командиАвтофигуры  Блок схема. З'єднайте блоки лініями зі стрілочками.

  1. Введіть опис дій у блоки. Послідовно виділіть блоки контекстне менюДобавить текст.Яка кнопка на панелі Рисование виконує таку дію?

  2. Об'єднайте усі блоки в один об'єкт. На панелі натисніть кнопкута обведіть усі блоки прямокутникомкнопкаДействия Группировать.

  3. Збережіть блок-схему у файліз назвоюБлок.

  4. Скопіюйте блок-схему на іншу сторінку.Як це зробити?Разгрупуйте її на окремі блоки.

  5. Поексперментуйте з обємними ефектами та тінями для блоків. Виділіть блок та використовуйте кнопки. Для кожного блока зробіть різні ефекти.

  6. Поексперементуйте з діями над обєктами. Поверніть блок—натисніть на кнопкуі повертайте фігуру, захопивши зелений кружечок курсором миші.

  7. Поексперементуйте з розташуванням блоків. Перемістить блоки, щоб вони находили один на одного та скористайтеся дієюПорядок.

  8. Поексперементуйте з кольором. Блоки замалюйте одним чи різними копьорами.Зробіть найкращій варіант блок-схеми та збережіть зміни у файліБлок.

  9. Розташуйте блок-схему у тексті. Поверніться на попередню сторінку. УСправки знайдіть, наприклад, довідку за темою "Обтекание текста вокруг рисунка...". Скопіюйте її на першу сторінку та відформатуйте її. Виділіть блок-схему та вставти у текст, так щоб текст обкладав блок-схему, наприклад,ліворучу вікніФормат об'єкта вкладкаОбтеканиевиберіть з меню потрібний стиль обкладання. Поексперементуйте з розміщенням, обкладанням та розміром блок-схеми.Які є способи викликати вікно Формат об'єкта?

  10. Створіть фірмовий бланк. У новому документі наберіть назву зі спецефектомВставкаРисунок Объект WordArt…виберіть будь-якийзразок з вікна Коллекция WordArt  увікні Изменение текста WordArtвведіть назву фірми, наприклад,Компьютерный дом. Поекспериментуйте зі шрифтом і розміром символів.Як є ще способ викликати вікно Коллекция WordArt?

  11. Поексперементуйте з меню WordArt для одерження потрібного оформлення. Клацніть у межах об'єкта щоб викликати панельWordArt.Змініть розміри і розташування спецефектів. Занотуйте у протокол кнопки панелі WordArt та їх дії?

  12. Збережіть файлпід назвоюБланк.

  13. Вставте в документ картинку,наприклад, з галереї клиповСlір Gаlleгу. ВставкаРисунокКартинки… . Змініть розміри картинки і розташуйте поруч з назвою фірми з ліва у верхній частині документа. Нижче у слідуючому рядку додайте реквизити фірми:адресу, телефон і факс. Підкреслить останній рядок лінією командаГраницы и заливка…. Збережіть бланк.Як викликати команду Границы и заливка?

  14. Зробіть шапку бланка. Об'єднайте картинку та назву в один об'єкт.Як це зробили занотуйте у протокол.

  15. Створіть гіперпосилання.Спочатку створіть текстовий документ з назвоюИнформация і зтекстом: Магазин "Байт", ул.Фантанская дорога, 5, 444-444. Перейдіть у файлБланк, під шапкою бланка і реквизитами наберіть текст, наприклад,Наши магазины. Після останього слова вставте гіперпосилання на файлИнформация, ВставкаГиперссылка…Обзор Знайдіть і виберіть відповідний файлИнформация.

  16. Перевірте, чи спрацьовує гіперпосилання. Клацніть на гіперпосиланні. Прочитайте документИнформация. Закрийте вікно документа та поверніться до файлаБланк.

  17. Створіть макрос копіювання шапки бланкау новий документ і призначте йому кнопку на панелі інструментів (рядку меню). Виділіть шапку та реквизитиСервис Макрос Начать запись... у вікніЗапись макроса у полі Имя макроса:"Бланк",у поліОписание: дату створення та своє прізвище, у рамці Назначить макрос:  кнопкупанели. У вікніНастройка  віконце Команда виберіть командуNormal.NewMacros.Макрос1 та перетягніть у рядок меню. Оберіть значок для кнопки, наприклад, таОсновной стиль ВидПанели инструментов Настройка… натисніть кнопку Изменить выделенный объект.Після того, як почнеться запис макросу, виконайте таку послідовність дій:КопироватьСоздать Вставитьповернутися у попередній документ Остановить запись.Які є способи зупинити макрос?

  18. Перевірте роботу макроса.Перед виконанням макроса треба виокремити шапку та реквизити та натиснути на кнопку макроса.Як переглянути зміст та запустити макрос іншим способом?

  19. Створіть новий бланк з діловим листом, наприклад, слідуючого змісту:

Директору типографии

Иванову Иван Ивановичу

От директора фирмы

Петрова Петра Петровича

Гарантийное письмо

Просим выполнить заказ на изготовление рекламных материалов, оплату заказа в размере 1000 гривен гаратируем.

Директор Петров П.П.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]