Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1 сем Реклама.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
145.41 Кб
Скачать

Реклама в системі маркетингу Концепція "4р"

Маркетинг — вид людської діяльності, спрямованої на задоволення потреб і потреб за допомогою обміну[22] . Маркетинг — це людська діяльність, так чи, що інакше має відношення до ринку. Маркетинг — це робота з ринком заради здійснення обмінів, ціль яких — задоволення людських потреб і потреб.[23] Маркетинг — це діяльність фірми по формуванню свого позиционно-деятельностного поведінки на ринку, що ґрунтується на експертно-аналітичному (рефлективному) відстеженні процесів просування й обігу товарів у рамках здійснення конкретної цінової політики під впливом факторів зовнішнього й внутрішнього середовища для досягнення максимально можливих результатів. При цьому ринкова ситуація розбудовується в умовах ризику й невизначеності

Поняття реклами та її місце в системі маркетингових комунікацій

Реклама займає особливе місце в системі маркетингу. Часто її виділяють у самостійний напрямок, проте, як свідчить світова практика, найбільшої ефективності реклама набуває лише в комплексі маркетингу. 

Реклама – це будь-яка платна форма неособистої пропозиції товарів і послуг від імені визначеного спонсора, з метою вплинути певним чином на аудиторію. За допомогою реклами формується визначене уявлення покупця про особливості товару чи послуги. 

Закон України "Про рекламу"визначає, що реклама – це спеціальна інформація про осіб чи продукцію, яка розповсюджується у будь-якій формі та в будь-який спосіб з метою прямого або опосередкованого одержання прибутку

Мета реклами – привернути увагу, викликати інтерес, передати споживачеві інформацію і змусити його діяти певним чином. Виробити товар ще недостатньо, важливо, щоб він знайшов свого споживача. Тому рекламне звернення має повідомити дещо важливе і цікаве для споживача, про щось виключне, особливе, чого нема в інших товарах. Звернення в рекламі повинно бути правдивим, доказовим і виголошеним доступно, вчасно, щоб покупець звернув увагу на рекламований товар (послугу) і придбав його. 

Реклама як важливий елемент системи маркетингових комунікацій

Сучасні споживачі скептично ставляться до багатьох ініціатив фахівцівіз маркетингу, тому привернути й утримати купівельну зацікавленість доякого-небудь виду товарів досить важко. Навіть визнані лідери на ринкуне можуть бути абсолютно впевненими в надійності своїх позицій. Компаніївимушені продавати свої товари, супроводжуючи їх оригінальними,інформативними та привабливими зверненнями, які переконували б увідповідності цих товарів потребам і бажанням споживачів. Ключовимчинником маркетингу товарів стають маркетингові комунікації.

Маркетингові комунікації - це процес передавання інформації про товарцільовій аудиторії. Потрібно розуміти, що жодна компанія не в змозідіяти відразу на всіх ринках, задовольняючи при цьому запити всіхспоживачів. Навпаки, компанія досягатиме успіху лише в тому разі, якщовона націлена на такий ринок, клієнти якого з найбільшою вірогідністюбудуть зацікавлені в її маркетинговій програмі.

Комплекс маркетингових комунікацій (communication mix) включає такіосновні складові: рекламування, стимулювання продажу, роботу згромадськістю (паблікрилейшнз) та персональний продаж. Деякі фахівці змаркетингових комунікацій додають до цих чотирьох іще такі: прямиймаркетинг, виставки та ярмарки, рекламу на місці продажу, упаковкутовару.

Усі маркетингові комунікації спрямовані на те, щоб надати цільовійаудиторії певну інформацію або ж переконати її змінити своє ставлення чиповедінку

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]