Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
практика 3 к(нова) (1).doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
619.01 Кб
Скачать

Підбиття підсумків практики

Після закінчення практики студенти здають диференційований залік, який приймає комісія зі складу викладачів кафедри та керівників практики від університету.

На залік студенти подають:

  • звіт про практику;

  • щоденник проходження практики, підписаний керівниками на робочих місцях, керівником практики від підприємства та завірений печаткою підприємства;

  • коротку письмову характеристику, підписану керівником практики від підприємства та завірену печаткою підприємства.

Студент, який не виконав програму практики, отримав негативний відгук про її проходження чи незадовільну оцінку при захисті звіту, направляється на практику повторно в період канікул. В окремих випадках керівник представництва може вирішувати питання про подальше перебування такого студента у вузі.

Контроль практики

Метою контролю практики є виявлення та усунення недоліків в організації проходження практики, а також надання допомоги студентам у виконанні програми практики.

Контроль з боку вузу проводять керівник практики, викладачі кафедри та завідувач кафедри.

Перевірка виконання програми практики проводиться в формі поточного та узагальненого контролю. Поточний контроль проводиться керівниками практики від університету, підприємства на основі зібраних матеріалів, передбачених програмою практики та даних табельного обліку. Узагальнений контроль проводиться після представлення звіту про практику, щоденника та письмової характеристики.

Програма виробничої практики Мета, база практики і її тривалість

Метою практики є поглиблення і закріплення студентами знань, одержаних в університеті протягом трьох курсів навчання, формування у них професійних умінь і навичок для прийняття самостійних рішень, набуття досвіду ділового спілкування, підготовка до самостійної роботи на посадах, що потребують кваліфікації бакалавра з менеджменту організацій, збір матеріалу для виконання курсової роботи та підготовка до вивчення дисциплін, які викладаються у наступному семестрі.

У загальному вигляді завданнями можуть бути: вибір виду діяльності (функції, товари, послуги); здійснення пошуку цільового ринку; проектування загальної структури організації; розробка стратегії розвитку підприємства; організація роботи з персоналом; розв'язання виробничих та господарських ситуацій у діяльності підприємства.

Далі студенти самостійно збирають і опрацьовують необхідні матеріали згідно із завданнями практики загалом і конкретними індивідуальними завданнями. Керівник практики контролює процес виконання завдань студентами, надає їм необхідну консультацію. Можливе також доповнення поточних завдань окремими ситуаційними завданнями для надання роботі студентів більшої насиченості та динамічності.

Програмою практики передбачається також робота студентів із використанням інформаційних технологій (у комп'ютерному класі) у активному та демонстраційному режимах. При цьому застосовуються програми для здійснення окремих розрахунків відповідно до завдань практики, розробки фрагментів бізнес-плану, оптимізації управлінських рішень тощо.

Виробнича практика здійснюється у структурних підрозділах підприємств, організацій, установ, які мають посади менеджерів і економістів. Це мають бути планово-економічні, виробничі відділи, відділи маркетингу, або ж спеціальні служби та відділи, які виконують функції по здійсненню зовнішньоекономічної діяльності. Базами практики також є державні інституції управління трудовими ресурсами.

Керівники чи посадові особи цих структурних підрозділів одночасно є керівниками виробничою практикою студентів від підприємства (організації) , які мають дотримуватись положень і завдань, передбачених даною програмою.

Індивідуальне керівництво виробничою практикою студентів від Університету здійснюють викладачі кафедри економіки та менеджменту, які призначаються відповідним наказом.