Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
практика 2013-2014.doc
Скачиваний:
129
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
208.9 Кб
Скачать

Зміст практики

Назва розділів

Всього годин

До виконання

Самост

(год)

І

ХЛІБОПЕКАРСЬКЕ ВИРОБНИЦТВО

1.

Знайомство з підприємством. Інструктаж по ТБ і виробничій санітарії.

18

5

13

2

Робота на робочих місцях

2.1

Оператор установки безтарного зберігання борошна.

54

39

15

2.2

Дріжджевод

78

56

22

2.3

Тістовод.

78

56

22

2.4

Машиніст тістообробних машин

82

56

26

2.5

Пекар

56

28

28

2.6

Лаборант хімічного аналізу

83

63

20

Екскурсія в цех з виробництва макаронних виробів

7

7

2.7

Узагальнення матеріалів

30

14

16

Разом

486

324

162

Орієнтовний тематичний план

ВИДИ РОБІТ

Загальне ознайомлення з підприємством. Інструктаж по техніці безпеки

Орієнтуватися на всіх ділянках підприємства. Вивчити інструкції з техніки безпеки і промислової санітарії на ділянках виробництва. Виконувати правила внутрішнього трудового розпорядку на підприємстві.

Оператор установки безтарного зберігання борошна

Вести технологічний процес приймання, зберігання і підготовки борошна і різних видів сировини до виробництва. Приймати борошно із автоборошновозу за допомогою пульта управління. Контролювати рух сировини на зберігання і на виробництво. Включати обладнання борошняних ліній для подачі на виробництво різних сортів борошна. Регулювати режим роботи дозаторів для забезпечення необхідного дозування різних сортів борошна та іншої сировини.

Вести облік витрат сировини.

Дріжджевод

Приймати і передавати зміну. Виконувати вказівки лабораторії по регулюванню режиму приготування рідких напівфабрикатів.

Протягом зміни готувати живлення для дріжджів і заквасок, готувати закваски. Перекачувати напівфабрикати на бродіння у відповідні ємності. Здійснювати відпуск готових напівфабрикатів на виробництво. Контролювати органолептичні показники напівфабрикатів. Проводити санітарну обробку ємкостей для бродіння. Виконувати правила техніки безпеки. Прибирати робоче місце.

ВИДИ РОБІТ

Тістовод

Приймати і передавати зміну. Протягом зміни забезпечувати своєчасний і якісний контроль у відповідності з технологічним графіком та вказівками лабораторії, приготуванні тіста та подачу його на ділянку обробки. Проводити органолептичну оцінку якості опар, заквасок і тіста. Регулювати роботу дозувальників сипучих і рідких компонентів. Зачищати тістозамішувальні машини, трубопроводи, зачищати і змащувати бродильні ємності. Виконувати правила техніки безпеки. Прибирати робоче місце.

Машиніст

тістообробних

машин

Приймати і передавати зміну. Протягом зміни забезпечувати своєчасний і якісний контроль маси тістової заготовки та, у відповідності з технологічним графіком та вказівками лабораторії, тривалості та режимів кінцевої вистойки напівфабрикатів.. Проводити візуальну оцінку якості тістових заготовок при вистоюванні. Регулювати роботу формуючих машин. Зачищати тісто формуючі машини, зачищати і змащувати ємності над тісто подільником.. Виконувати правила техніки безпеки. Прибирати робоче місце.

Пекар.

Приймати і передавати зміну. Протягом зміни забезпечувати своєчасний і якісний контроль у відповідності з технологічним графіком та вказівками лабораторії, тривалості та режимів випікання виробів. Проводити візуальну оцінку якості тістових заготовок перед випіканням. Дотримуватись правил надрізання, змащування поверхні виробів перед випіканням, правил посадки тістових заготовок на черінь печі. Виконувати правила техніки безпеки. Прибирати робоче місце.

Лаборант

хімічного аналізу

Вести виконання аналізів по контролю якості напівфабрикатів і готової продукції. Вести журнал результатів контролю якості напівфабрикатів, готової продукції.

ЗАГАЛЬНЕ ОЗНАЙОМЛЕННЯ З ПІДПРИЄМСТВОМ.

ІНСТРУКТАЖ З ТЕХНІКИ БЕЗПЕКИ.

Загальні відомості про підприємство. Вивчити інструкції з техніки безпеки і промислової санітарії на ділянках виробництва. Виконувати правила внутрішнього трудового розпорядку на підприємстві.

Місія Відкритого акціонерного товариства " Коровай " виробляти і продавати високоякісні хлібобулочні та кондитерські вироби найбільш повно задовольняти потреби покупців у життєво необхідних продуктах - хлібі та хлібобулочних виробах забезпечувати робочими місцями і гідною заробітною платою жителів Луганської області.

ВАТ " Коровай " є правонаступником Луганського виробничого об'єднання хлібопекарської промисловості, створеного на Луганщіне в 30 -х роках ХХ століття. Власне ВАТ " Коровай " було утворено в лютому 1995 року. ВАТ " Коровай " сьогодні - це динамічна , швидко розвивається компанія , веде агресивну політику на ринку хлібобулочних виробів Луганської області. До складу компанії входить 9 хлібокомбінатів , розташованих у Луганській області. Компанією створена мережа фірмових торгових точок , що складається з 154 магазинів і торгових павільйонів. Корпоративний девіз ВАТ " Коровай " : "Завжди надiйний, смачно, якiсно ! ". Якість продукції, особливо такий, як хліб, це здоров'я нації. Наші покупці зможуть відчути себе здоровіше як фізично, так і духовно, якщо їх щоденний раціон складатимуть наші продукти. Місія компанії: найбільш повне задоволення потреб населеня Луганської області та інших регіонів в якісних хлібобулочних, кондитерських та інших продуктах харчування, отримання при цьому стійкого прибутку, винагорода працівників ВАТ " Коровай " у вигляді гідної заробітної плати , акціонерів - виплати стійких дивідендів. ВАТ " Коровай " спеціалізується на виробництві хлібобулочних виробів і м'яких кондитерських виробів: тортів , тістечок , а також печива , пряників і т.д. ВАТ " Коровай " приділяє пріоритетну увагу інноваційній політиці. Асортимент продукції , що виробляється компанією, налічує 350 найменувань. Щорічно впроваджується у виробництво 25-30 нових видів продукції. ВАТ " Коровай " виробляє продукцію з екологічно чистого натуральної сировини традиційними технологіями. Продукція компанії - це продукт першої необхідності, тому в ВАТ " Коровай " приділяють першорядну увагу якості. Система контролю якості починається з контролю вхідної сировини і закінчується готовою продукцією. Політика ВАТ " Коровай " у соціальній сфері спрямована на відродження духовності та національної культури.

У 1976 році трест хлібопекарської промисловості Луганської області був перетворений в Луганське виробниче об'єднання хлібопекарської промисловості. Наприкінці 80 -х років були побудовані два великих хлібозаводу в Луганську і Антрациті потужністю 132 тонни і 55 тонн на добу хлібобулочних виробів відповідно. Таким чином , формувалася державна галузь хлібопекарської промисловості в Луганській області.1995 рік - по сьогоднішній день

У лютому 1995 року на базі Луганського виробничого об'єднання хлібопекарської промисловості було утворено відкрите акціонерне товариство " Коровай ", до складу якого входило на правах філій 16 хлібокомбінатів, ремонтномеханічний комбінат, контора матеріальнотехнічна постачання. ВАТ " Коровай " є провідним виробником різноманітних продуктів харчування. Випічка хліба є стрижнем діяльності компанії. Протягом тривалого часу компанія працює на ринку хлібобулочних виробів. З метою зміцнення позицій ВАТ " Коровай " на ринку хлібобулочних виробів Луганського регіону в 1995 році почалося формування фірмової торговельної мережі, що нараховує на сьогоднішній день 154 магазина і кіоску. Холдинг «Золотий урожай» - найбільший виробник і постачальник хлібобулочних виробів, який об'єднує хлібозаводи в Донецькій, Дніпропетровській і Харківській областях, які здійснюють оптові та роздрібні продажі хлібобулочної та кондитерської продукції в різних регіонах України, але не все так просто з його засновниками та руководством. Покупка частки в статутному капіталі ПАТ Каравай здійснена в рамках реалізації програми стратегічного розвитку, що включає розширення географії присутності підприємств холдингу до всеукраїнського рівня. Відповідно до річного звіту ПАТ Каравай , в 2010 році компанія скоротила чистий дохід на 17,4 % в порівнянні з 2009 роком - до 299 430 000 грн. Чистий збиток ПАТ Каравай збільшився в 29 разів - до 19 млн грн. Як повідомили в Золотому врожаї , стабілізувати ситуацію на підприємствах ПАТ Каравай планується вже в перші півроку , а до кінця 2012 року хлібозаводи будуть виведені на середньогалузевої рівень рентабельності . Золотий урожай об'єднує 18 хлібопекарських підприємств Донецької , Дніпропетровської та Харківської областях і входить до групи Lauffer BV , контрольовану депутатом Верховної Ради Олександром Лещінскім.В неї ж входить агрохолдинг Урожай , який об'єднує Слов'янський МЕЗ , Донецьку макаронну фабрику ( ТМ Козачок ) , Донецьку майонезну фабрику (раніше ЗАТ Славолія , ТМ Славолія ) , Донецький комбінат хлібо -продуктів № 1 і Маріупольський мелькомбинат , елеватори і зерносховища загальною потужністю більше 200 тис. тонн.В свою чергу Каравай спеціалізується на виробництві хлібобулочних і кондитерських виробів , до складу компанії входять сім хлібокомбінатів , розташованих у Луганській області.Ранее 40,8 % Короваю належали компанії Сірдан Юнайтед (Британські Віргінські острови) , 11,79 % - компанії Лотуре (Київ) , 10,04 % - Eamon Assosiation ( Беліз ) .