Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичка по курсовой работе АХД.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
399.87 Кб
Скачать
  1. Вимоги до оформлення курсової роботи

Мова роботи – українська або російська на вибір студента.

Курсову роботу друкують на комп’ютері з однієї сторони аркуша білого паперу формату А4 (210х297), дотримуючись таких вимог:

  • Шрифт Times New Roman

  • Розмір 14

  • Відстань між рядками 1,5 інтервали

  • Верхнє, нижнє, поле 20 мм

  • Ліве поле 30 мм

  • Праве поле 10 мм

  • Розташування книжкова

  • Рядків на сторінці 28-30

Нумерацію сторінок, розділів, підрозділів, пунктів, рисунків, таблиць, формул подають арабськими цифрами без знака №.

Першою сторінкою курсової роботи є титульний аркуш, який включають до загальної нумерації сторінок курсової роботи. На титульному аркуші, рецензії, змісту та першому листі вступу номер сторінки не ставлять, на наступних сторінках номер проставляють у правому верхньому куті сторінки без крапки в кінці.

Ілюстрації позначають словом «Рис.» і нумерують послідовно в межах розділу, за винятком ілюстрацій, поданих у додатках.

Номер ілюстрації повинен складатися з номеру розділу і порядкового номера ілюстрації, між якими ставиться крапка. Наприклад: Рис.1.2. (другий рисунок першого розділу). Номер ілюстрації, її назва і пояснювальні підписи розміщуються послідовно під ілюстрацією.

Таблиці нумерують послідовно В правому верхньому куті над відповідним заголовком таблиці розміщують надпис «Таблиця» із зазначенням її номера. Номер таблиці повинен складатися з номера розділу і порядкового номера таблиці, між якими ставиться крапка, наприклад: «Таблиця 1.2» (друга таблиця першого розділу).

При переносі частини таблиці на інший аркуш (сторінку) слово «Таблиця» і номер її вказують лише один раз справа над першою частиною таблиці, над іншими частинами пишуть слова «Продовження табл.» і вказують номер таблиці, наприклад: «Продовження табл.1.2». Але слід зазначити, що розрив таблиць робиться лише у виключних випадках, коли вона несе важливе змістове значення і її перенесення вплине на зміст роботи.

Оформлення таблиць може бути представлено наступним схематичним малюнком.

ТЕКСТ

(пропущений рядок)

Таблиця ________

(номер)

НАЗВА ТАБЛИЦІ

(пропущений рядок)

(пропущений рядок)

ТЕКСТ

Формули в курсовій роботі (якщо їх більше однієї) нумерують у межах розділу. Номер формули складається з номера розділу і порядкового номера формули в розділі, між якими ставлять крапку. Номери формул пишуть біля правого края аркуша на рівні відповідної формули в круглих дужках, наприклад: (3.1) (перша формула третього розділу).

Вступ, кожен розділ, висновки і пропозиції, список використаної літератури починаються з нової сторінки і мають відповідні заголовки. Підрозділи навпаки починаються відразу після попереднього тексту, відстань між текстом і новим підрозділом 2 рядки. Відстань між заголовком і текстом теж 2 рядки. Заголовки вирівнюються по центру сторінки. Переноси слів у заголовках не допускаються. Крапку наприкінці заголовків не ставлять.

Додатки оформлюють як продовження курсової роботи на наступних її сторінках, розміщуються вони у порядку появи посилань у тексті курсової роботи, кожний такий додаток повинен починатися з нової сторінки. Додаток повинен мати заголовок, надрукований угорі малими літерами з першої великої, симетрично відносно тексту сторінки. Праворуч над заголовком малими літерами з першої великої друкується слово «Додаток _» і велика літера, що позначає додаток, потім номер таблиці, так як вона знаходиться в тексті.

Додатки слід позначати послідовно великими літерами української абетки, наприклад, додаток А, додаток Б і т. д.

При оформленні додатків окремою частиною на титульному аркуші під назвою курсової роботи друкують великими літерами слово «ДОДАТКИ».