Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсова робота з організації обліку.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
496.13 Кб
Скачать

Висновки та пропозиції

ВАТ «Племінний завод імені Літвінова»– багатогалузеве господарство, яке будує свою діяльність на цеховій структурі управління, де всі ланки управління укомплектовані фахівцями|спеціалістами| з|із| вищою і середньою спеціальною освітою. ВАТ «Племінний завод імені Літвінова» спеціалізується на вирощуванні зернових, соняшнику, овочів; спеціалізація тваринництва – молоко, продукція вирощування КРС і свиней.

Під час дослідження головної проблематики курсової роботи, а саме організацію обліку доходів на ВАТ «Племінний завод імені Літвінова» була також проаналізована його діяльність за 2007-2009 рр. щодо виробництва та реалізації сільськогосподарської продукції та охарактеризоване фінансове становище підприємства. Як можна судити з назви дане підприємство спеціалізується на тваринництві, а саме провідним напрямком діяльності є свинарство. Рослинництво є допоміжним напрямком, продукти якого застосовуються для власних цілей.

Основною метою|ціллю| діяльності ВАТ «Племзавод імені Літвінова» є|з'являється| отриманням|здобуттям| прибутку. Але судячи з аналізу результатів діяльності підприємства, |та| с судячи з ре чистий прибуток і, відповідно, рівень рентабельності виробництва в течії останніх трьох років має тенденцію до зниження.

Земельна площа у 2009 році зменшилась на 196% в порівнянні з 2008 роком. Розмір основних фондів майже не змінився, але вони потребують постійного оновлення. Оборотні фонди збільшились у 2009 році на 14%, це пов’язане з ростом валової продукції на 18% і товарної продукції на 74%. Рентабельність основного виробництва зменшилась до – 11%, і це є дуже поганою ознакою, хоча у провідному напрямку діяльності підприємства (свинарства) рентабельність зросла до 43%. Коефіцієнт спеціалізації підприємства становить 0,75 і це свідчить про вузьку направленість підприємства. Всі показники фінансового стану підприємства є негативними і свідчать про можливе банкрутство підприємства в майбутньому, якщо не будуть впроваджуватись певні заходи для покращення економічної ситуації на підприємстві.

Виконання даної роботи допомогло мені закріпити та поглибити теоретичні знання, здобуті при вивченні дисципліни «Організація обліку», а зокрема з організації обліку доходів,і також освоїти методи виконання широкого кола типових планово-економічних розрахунків і обґрунтувань.

В межах даної роботи було досліджено організацію обліку доходів і результатів господарської діяльності, а саме:

  • класифікацією доходів та віддзеркаленням її у плані рахунків бухгалтерського обліку та у фінансовій звітності;

  • порядок визнання та методику оцінки доходів підприємства;

  • відображення доходів на рахунках бухгалтерського обліку, їх списання на фінансові результати та відображення у фінансовій звітності;

  • методику розрахунку та визнання нерозподіленого прибутку (непокритого збитку);

  • методику оформлення господарських операцій за допомогою первинних документів та регістрів синтетичного обліку;

  • щляхи вдосконалення впровадження новітніх комп'ютерних технологій та сучасного програмного забезпечення для забезпечення потреб обліку.

Організація обліку доходів і фінансових результатів ВАТ «Племінний завод імені Літвінова» достатньо оптимізована і раціональна, тому не вимагає вдосконалення з боку методичних та методологічних засад обліку.

Незважаючи на присутність технологій автоматизації обліку на підприємстві, не можна казати про його тотальне та домінуюче поширення, більшість облікових працівників не мають комп'ютерних засобів, і тому ведуть облік за допомогою застарілих, рутинних, паперових способів відображення господарських операцій в аналітичні та синтетичні регістри. Даний факт показує, що новітні технології, тільки починають проникати в сферу обліку підприємства і загалом в АПК.

Закупівля декількох комп'ютерів дозволило б значно скоротити витрати часу на облік господарської діяльності, оптимізувавши тим самим, кількість працівників бухгалтерів та раціоналізувавши організацію обліку зокрема, а головним наслідком цього, буде зменшення витрат на оплату праці, що призведе до економічних вигод у майбутньому та покращенню оперативності та аналітичності організації обліку майже вдвічі.

Оперативне подання інформації про доходи і пов'язані з ними розрахунки за допомогою засобів ПК, дозволило б значно спростити розрахунки з покупцями та замовниками та пришвидшити на якусь долю, реалізацію продукції.

Роблячи підсумки можна говорити з впевненістю, що правильна організація обліку та раціональна робота облікового персоналу дозволяє зробити бухгалтерський облік більш оперативним та аналітичним, скорочує витрати робочого часу та раціоналізує документообіг на підприємстві, а також с контрагентами, що дозволяє пришвидшити процеси реалізації продукції та визнання доходів діяльності.

Втілення в практику зазначених рекомендацій з моєї думки будуть сприяти якісному вдосконалюванню організації обліку доходів на підприємстві ВАТ «Племзавод імені Літвінова» відповідно до Міжнародних стандартів обліку.