Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Shpory.docx
Скачиваний:
721
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
4.64 Mб
Скачать

2 Зближення меридіанів, його суть та способи визначення. Порядок визначення зближення меридіанів за картою.

Зближення меридіанів γ - кут, утворений північним напрямком істинного меридіана, який проходить через дану точку і північним напрямком вертикальної лінії координатної мережі. Зближення меридіанів використовують в артилерії для переходу від істинного азимута (А) до α і навпаки. Величина γ для точок, розташованих від осьового меридіану, на Захід - негативна, а на Схід - позитивна. Величина γ на осьовому меридіані зони та на екваторі рівна « 0 » і збільшується з віддаленням точки від осьового меридіану та від екватора. γ max буде на полюсі і = ±3° = ±0-50 ( 30 / 6 ).

Зближення меридіанів визначається за: 1) картою; 2) графіком 3) формулою.

  1. Для визначення зближення меридіанів за картою, користуються формулою:

γТ.К.= γЦ.Л.К + ( ± Δγ )

де: γЦ.Л.К.- зближення меридіанів центру листа карти, підпи­сується під південною стороною рамки карти;

Δγ- поправка на зміщення точки відносно центру листа карти по довготі. Береться з табл.6.1 (якщо точка розміщен­ня східніше центру листа - знак "+", якщо західніше - то "-").

Для широт України Δγ на 5 км = 0-01; 10 км – 0-02; 15 км - 0-03 і т.д.

3 Вибрати рідину, якою заповнюються противідкотні пристрої гармати.

СТЕОЛ М або ПОЖ-70

Білет № 19

1 Сили та засоби артилерійської розвідки в батареї і дивізіоні.

Артилерійська розвідка ведеться артилерійськими частинами і підрозділами, в яких є відповідні сили і засоби. Вони забез­печують вогневі підрозділи необхідними даними про об'єкти (цілі) противника, а також обслуговують їх стрільбу в ході виконання бойових завдань.

Основним способом ведення розвідки противника в підрозділах наземної артилерії є спостереження з наземних СП, постів, позицій (оптична розвідка).

Розглянемо сили та засоби артилерійської розвідки в батареї, дивізіоні причіпної та самохідної артилерії.

Сили артилерійської розвідки - це підрозділи артилерійської розвідки, які входять до складу батареї, дивізіону. Засоби артилерійської розвідки - приладне оснащення підрозді­лів артилерійської розвідки.

Для ведення розвідки і обслуговування стрільби в батареї самохідної артилерії у складі взводу управління е командирська машина управління вогнем 1В14-1 (1В14М), які обладнані наступними приладами оптичної розвідки: квантовий далекомір 1Д11 (1Д15), спостережний нічний – денний прилад 1ПН44, стереоскопічний далекомір ДС1 і бусоль ПАБ-2А - для організації розвідки з виносних СП.

До складу взводу управління батареї причіпної артилерії, оснащеної комплексом командирських машин управління вогнем 1ВІ7 для ведення розвідки входить командирська машина управління командира батареї 1В18 на базі БТР-60ПБ, яка обладнана наступними приладами розвідки: квантовий далекомір 1Д11, денний візир 1Н7, нічний спостережний прилад ННП-21, перископічна артилерійська бусоль ПАБ-2А.

Крім того у відділенні управління батарей, як самохідної так і причіпної артилерії, на озброєнні яких є комплекс машин управління для організації і ведення розвідки з виносного СП в дивізіонах 2СЗ (Д-20) є старший розвідник, розвідник і командир відділення-старший розвідник в дивізіонах 2С1 (Д-30).

До складу взводу управління батареї причіпної артилерії, де немає командирських машин управління вогнем, входить відділення розвідки в складі 4 чоловік (1 - командир відділення - старший розвідник; 2) далекомірник; 3 розвідник; 4) водій. Відділення має наступні прилади: квантовий далекомір 1Д11 або стереоскопічний далекомір ДС-1, перископічну артилерійську бусоль ПАБ-2А.

Розглянуті сили і засоби батареї дозволяють організувати і вести розвідку у смузі до 1,5 км. Можливості ведення розвідки по глибині обмежуються перш за все умовами місцевості, на якій організується розвідка, а також тактико-технічними характеристиками приладів. На напівзакритої місцевості глибина розвідки досягає 5 – 7 км.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]