Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zapiska_No_1_Malopoverkhovy_budinok_YaSchUK.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
435.71 Кб
Скачать

2.2.6 Сходи

Сходи призначені для забезпечення вертикального зв'язку приміщень, що перебувають на різних рівнях, і для використання у якості аварійних шляхів евакуації. Згідно проекту сходи виконуються на дерев´яних косоурах з ухилом 1:1,43. Ширина сходинки 250мм,висота сходинки – 175мм. Ширина маршу– 1000мм. Огородження виконують з дерев´яних елементів висотою 900 мм. Проектом передбачено природне освітлення сходів.

2.2.7 Дах

Дах напіввальмовий з ухилом 45º. Кроквяна система комбінована. Жорсткість крокв забезпечують прогони, підкоси, рігелі та стійки на лежнях. Приставна система крокв – балочна конструкція із системи паралельних похилих балок (крокв), обпертих на опорний горизонтальний брус (мауерлат), розташований уподовж несучих зовнішніх стін, а верхнім – на прогон, який підтримують стійки та поздовжні підкоси, які обпирають на внутрішні несучі стіни. До кожної пари кроквяних ніг прибивають горизонтальний елемент, що називається ригель для забезпечення жорсткості конструкції. Для зменшення прогину кроквяних ніг під кожну пару кроквяних ніг влаштовують підкоси. Крокви запроектовано розташовувати з кроком, 1000, та 1500 мм. Для сприйняття вітрових навантажень кінці крокв (через одну) закріплюють до стін проволочними скрутками, які защімлені в них. Карнізний звіс покрівлі спирають на пришиті цвяхами до крокв короткі дошки – кобилки. Для захисту дерев’яних опорних вузлів крокв їх прийнято підвести над горищним покриттям для вільного провітрювання. Тому стіни виводять вище горищного перекриття, та спирання крокв, стійок та підкосів на бетонні несучі конструкції виконують через просмолені дерев’яні бруси або лежні, які вкладені по шару руберойду. Проектом передбачено крокви – бруси перерізом 75х150, діагональні ноги – бруси перерізом 100х200, мауерлати – бруси перерізом 150х150, стійка – 150х150, прогон – 100х150, кобилки – 50х150, підкоси – 100х100, лежень – 150х150. Для покрівлі використовується глиняна черепиця, яка влаштовується на латах з дерев’яного брусу 50х50. Гребінь даху покривається бітумною черепицею. По звису покрівлі влаштовується зовнішнє водовідведення. У якості заходів для охорони деревини від загнивання та займистості усі дерев’яні елементи запроектовано обмазати протипожежними розчинами.

2.2.8 Підлога

Згідно проекту будинок безпідвальний тому підлога першого поверху має конструкцію підлоги по лагам. В приміщеннях невологих підлога складається з: ущільненого ґрунту, бетонної підготовки, цегляних стовпчиків, шару гідроізоляції – 2 шари толю, лаг на дерев’яній підкладці, настилу OSB плити та паркетних дошок. Підлога першого поверху в санвузлі має наступну конструкцію: ущільнений ґрунт, бетонна підготовка, шар руберойду, цементно-піщана стяжка, керамічна плитка. Підлога у гаражі: ущільнений грунт, бетонна підготовка та цементна підлога.

На першому та мансардному поверсі виконуємо паркетну підлогу по лагам. В санвузлах підлогу виконують з влаштуванням гідроізоляції і оздобленням керамічною плиткою на цементно-піщаному розчині.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]