Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
диплом.docx
Скачиваний:
16
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
313.01 Кб
Скачать

1.2 Технологiчна частина

1.2.1 Призначення масляної системи тепловозу

Масляна система (система змащення) дизеля на тепловозі виконує декілька функцій. Головна з них-підтримка необхідного тиску масла для забезпечення рідинного режиму тертя в підшипниках колінчастого валу і інших тертьових вузлах дизеля, а також для можливості подачі мастила до циліндро-поршневої групи.

Крім того, масляна система служить для охолодження поршнів дизеля і відводу теплоти, що утворюється при терті, від змащуваних вузлів дизеля і його агрегатів, а також для видалення від робочих поверхонь тертьових вузлів дизеля продуктів їх зносу.

Для виконання цих функцій масляна система повинна бути замкнутої, циркуляційної. Вона складається з внутрішньої мастильної системи дизеля (вона розглянута в попередньому розділі) і зовнішньої системи, яка забезпечує циркуляцію, охолодження і очищення масла.[4.с.79 ]

1.2.2 Будова та робота масляної системи

Зазвичай в системі використовується один масляний насос. У цьому випадку основний потік масла, що використовується для змащення дизеля, з масляної ванни дизеля засмоктується насосом ( рисунок 2.1 ) проходить послідовно через охолоджуючий пристрій 4 радіатор або теплообмінник) і фільтр грубого очищення 2 і надходить в роздавальні колектори внутрішньої системи змащення дизеля.          Стікаючи з вузлів дизеля в масляну ванну, масло замикає своє коло циркуляції. У цій схемі весь потік циркулюючого масла проходить лише через фільтр грубого очищення 2. Фільтр тонкого очищення 5 включений в систему паралельно основному потоку, тому в ньому за кожен цикл циркуляції очищається лише невелика частина потоку масла (3 - 5%). Однак висока інтенсивність циркуляції призводить до того, що і в цих умовах фільтр тонкого очищення безперервно зменшує вміст механічних домішок в циркулюючому маслі.

          У даній схемі тиск, що розвивається одним насосом, повинне бути достатнім, щоб подолати всі гідравлічні опору елементів системи.

         Протяжний шлях циркуляції масла утрудняє надійне змащення всіх вузлів зважаючи на обмежену тиску насоса.

          З метою зниження загального рівня тиску масла в системі можуть бути застосовані два послідовно включених циркуляційних насоса.

Рисунок 1.2.1 – Схема роботи масляної системи

Система має два незалежних один від одного контури тонкої очистки масла. Від труби при циркуляції масла в системі невелика частина потоку масла (до 4%) через дросель діаметром 10 мм відводиться в фільтр тонкого очищення. Пройшовши фільтр, масло повертається в піддон дизеля. Другий контур тонкого очищення масла не пов'язаний з контуром мастила дизеля і має власний циркуляційний насос, розміщений конструктивно на задньому розподільному редукторі. Насос засмоктує масло з піддона дизеля і направляє його в центрифугу, звідки очищене масло зливається знову в піддон. Необхідність встановлення окремого насоса в цьому контурі викликана тим, що тиск головного насоса (0,5 МПа) недостатньо для ефективної роботи центрифуги. Для надійності її роботи продуктивність насоса ( 12 м3/ год) обрана більше пропускної здатності центрифуги (близько 5 м3 / год). Тиск насоса підтримується на рівні 0,85 - 1,04 МПа за допомогою розвантажувального клапана 53, який перепускає надлишок олії в нагнітальну трубу 52 основного контуру.