Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ДБН А.3.1-8-96ПРОЕКТУВАННЯ ПІДПРИЄМСТВ З ВИРОБНИЦТВА ЗАЛІЗОБЕТОННИХ ВИРОБІВ.doc
Скачиваний:
24
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
1.4 Mб
Скачать

9 Матеріально-технічні склади, склади комплектувальних

ЕЛЕМЕНТІВ ТА ДОПОМІЖНИХ МАТЕРІАЛІВ.

9.1 Будівельні параметри складських будинків визначаються раціональним розміщенням вантажів і ситемою розвантажувально-навантажувальних механізмів.

9.2 Ширину проїзду для одностороннього руху транспорту без розвороту приймають на 600 мм більше ніж ширина транспорту (з урахуванням транспортованого вантажу).

9.3 Оглядові проходи приймають, мм:

- між штабелями або стелажами 1000;

- між штабелями і будівельними конструкціями 800;

- між штабелями і стропувальними пристроями 1000;

- між стіною і стелажами 200.

9.4 Ширина робочої зони біля обладнання і робочих місць повинна бути не менше 900 мм.

9.5 Загальнозаводські склади, що розміщуються у прибудовах до виробничих будинків, повинні відокремлюватися протипожежними стінами.

У складських корпусах повинні бути приміщення, що опалюються, для розміщення в них систем пожежогасіння, які потребують плюсових температур.

9.6 Робочі місця товарознавців, експертів, комірників, обліковців та операторів огороджують скля­ними перегородками заввишки 1,8 м.

9.7 Під час проектування складів їх необхідно об'єднувати в одне складське приміщення з метою раціонального використання засобів механізації та автоматизації, з урахуванням вимог щодо сумісності зберігання вогненебезпечних та. вибухонебезпечних матеріалів.

9.8 Гранично допустимий обсяг зберігання матеріалів у приміщеннях складу слід приймати згідно з вимогами технічних умов (стандартів, технічних паспортів та ін.) на ці матеріали.

Якщо у зазначених документах допустимий обсяг зберігання не регламентується, то його ви­значають виходячи із середньодобової потреби підприємства , що проектується, та даних про роз­рахунковий запас зберігання матеріалів.

9.9 Режим роботи складу установлюють залежно від режиму роботи підприємства. Якщо обсяг матеріальних цінностей, що одночасно видані (отримані), забезпечує роботу виробництва протягом не менше двох змін, то роботу складу приймають однозмінною, якщо ж цей обсяг забезпечує роботу виробництва протягом менше двох змін, то режим роботи складу установлюють двозмінним.

Склади, до яких підведені під'їздні залізничні колії, повинні забезпечувати можливість цілодобового приймання (відправлення) вантажів.

9.10 Типи та габаритні розміри стелажів для зберігання матеріалів приймають за ГОСТ 14757.

9.11 Запаси комплектувальних елементів та допоміжних матеріалів на складі установлюються зав­данням на проектування. Рекомендовані запаси наведені у таблиці 9.1.

Дбн а.3.1-8-96 с.18

Таблиця 9.1 - Запаси комплектувальних елементів та допоміжних матеріалів

Розрахункова робоча доба

Вид комплектувальних елементів та допоміжних матеріалів

Спосіб постачання

залізницею

автотранспортом

Металовироби

20

8

Лісоматеріали, столярні вироби і заготовки

20

10

Лаки, фарби, мастики, розчинники

30

7

Плиткові матеріали

30

7

Електромонтажні вироби та заготовки

20

5

Сипкі матеріали

20

5

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]