Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичка по курсовой ЕОДОП конец.doc
Скачиваний:
41
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
397.82 Кб
Скачать
  1. Перевірка і захист курсових проектів (робіт)

Курсовий проект (робота) виконується на основі розпорядження, що видається на початку навчального семестру. За кожним студентом закріплюється індивідуальна тема та керівник роботи. Курсовий проект (робота) виконується згідно з графіком, який відображається в завданні на роботу студента. Закінчений курсовий проект (роботу) студент підписує і здає після реєстрації на кафедрі економіки підприємства керівнику для перевірки і рецензування. Перевірка курсових робіт здійснюється протягом 7 днів з моменту їх надання на кафедру.

Здати роботу студент повинен не пізніше, ніж за 2 тижні до захисту, терміни якого встановлюються відповідно до навчальних планів і графіків.

У рецензії відзначається актуальність і якість виконання роботи, робиться висновок про допуск (не допуск) студента до захисту роботи. Позначка про допуск (не допуск) до захисту робиться на титульній сторінці роботи за підписом керівника.

Якщо в результаті перевірки виявлені істотні помилки, неповний обсяг чи низька якість роботи, вона повертається студенту для доробки чи переробки. Зауваження керівника в письмовому виді відображаються в рецензії. На титульному листі керівником ставиться підпис “Доробити” чи “До захисту” і дата перевірки.

Слід звернути увагу студента на найбільш розповсюджені недоліки курсових проектів (робіт):

- низький теоретичний рівень роботи. Наприклад, висвітлення в курсовому проекті (роботі) застарілих теоретичних положень, відмінених нормативно-правових актів, не відповідність темі;

- відсутність аналізу статистичних даних, недостатній аналіз, помилки у розрахунках;

- зайва теоретизованість роботи, орієнтація у викладі матеріалу на підручники, а не на спеціальну економічну літературу;

- погрішності в структурі курсового проекту (роботі) – відсутність окремих складових частин;

- безпосереднє запозичення з авторського тексту, плагіат, непотрібні повторення, протиріччя, громіздкі цитати, відсутність власної думки по досліджуваній проблемі;

- порушення стандарту оформлення курсового проекту (роботи).

При відповідності курсового проекту (роботи) вимогам дійсних методичних вказівок керівник зазначає на титульному листі «До захисту». Допущений до захисту курсовий проект (робота) захищається студентом перед комісією, яка призначається завідувачем кафедри у присутності студентів академічної групи. Не допущена до захисту робота передається студенту на доробку, і процедура представлення на перевірку та рецензування повторюється.

Захист курсових проектів (робіт) може проходити в такій формі: автору роботи дається 5-7 хвилин для доповіді основних положень, після чого йому задаються питання стосовно змісту роботи комісією.

При підготовці до захисту студенту варто звернути увагу на питання і зауваження керівника, зроблені ним при перевірці роботи.

У процесі захисту та при оцінці курсового проекту (роботи) звертається увага на:

  1. обґрунтування в доповіді вибору теми роботи і чітке формулювання її цілей і завдань;

  2. ступінь відповідності обсягу і змісту теми курсового проекту (роботи) її цілям і завданням;

  3. глибоке розуміння сучасного стану розглянутих економічних проблем;

  4. самостійність мислення і творчий підхід до проблеми;

  5. логіку і чіткість викладу;

  6. обґрунтованість основних положень і висновків;

  7. знання спеціальної літератури за темою курсового проекту (роботи);

  8. якість оформлення роботи;

  9. правильність відповідей на питання в ході захисту курсового проекту (роботи).

Критерії оцінки курсового проекту (роботи).

За виконання курсового проекту (роботи)

Якість курсового проекту (роботи)

Захист роботи

Сума

до 75 балів

до 25 балів

100

Оцінка курсового проекту (роботи) здійснюється за національною та ECTS системою оцінювання.

Шкала оцінювання: національна та ECTS для курсового проекту (роботи)

Сума балів

Оцінка ЕСТS

оцінка за національною шкалою ДЛЯ КУРСОВОГО ПРОЕКТУ (РОБОТИ)

90-100

A

відмінно

82-89

B

добре

74-81

C

64-73

D

задовільно

60-63

E

35-59

FX

незадовільно

1-34

F


Оцінка «відмінно» 90-100 балів/ А – високий рівень, маються цікаві самостійні висновки, розрахунки, автор кваліфіковано й аргументовано відповідає на поставлені питання.

Оцінка «добре» 74-89 балів/ С-В – недоліки в оформленні і незначні помилки в тексті, невпевненість при захисті.

Оцінка «задовільно» 60-73 балів/ Е-D – робота носить описовий характер, відсутній аналіз фактичних даних, немає достатньої глибини, творчості, проте студент зміг правильно відповісти на захисті на поставлені питання, висловити свою точку зору.

Оцінка «незадовільно» 1-59 балів/ F-FX – робота містить грубі помилки, виявляється нерозуміння поставлених питань. У випадку незадовільного захисту курсового проекту (роботи) і отримання оцінки FX визначається термін для підготовки і повторного захисту. У випадку незадовільного захисту та отримання оцінки F студент обов’язково повторно вивчає дисципліну.