Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Укр Конспект лекций БДР бакалавр 2011.doc
Скачиваний:
236
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
2.03 Mб
Скачать

3.2.4. Пропаганда безпеки

Пропаганда безпеки є важливим інструментом формування правильного сприймання як самих питань безпеки руху автотранспорту і попередження ДТП, так і доведення інформації в цій сфері до виконавців. Завдання з пропагандистської роботи включаються окремим розділом до заходів програм з питань безпеки руху. Повинні використовуватись наступні види пропаганди:

- проведення "Місячників", "Тижнів", "Конкурсів" з питань безпеки руху (у тому числі в рамках міжнародних заходів з пропаганди безпеки руху). Місячник безпеки руху на автомобільному транспорті проводиться щорічно в червні під гаслом "Автобус", серпні-вересні проводиться конкурс-рейд "Увага! Діти на дорозі". Перелік питань, які потребують висвітлення під час проведення "Дня безпеки руху" у додатку 2.

- конференції, семінари, які проводяться не рідше: Міністерством транспорту - одного разу в два роки; Державним департаментом автомобільного транспорту - один раз

на рік; автотранспортними управліннями, Підприємствами, Перевізниками

- два рази на рік.

- інформаційні бюлетені про стан аварійності на автомобільному транспорті, які видаються: Міністерством транспорту - один раз на рік; Державним департаментом автомобільного транспорту - два рази на рік; автотранспортними управліннями, Підприємствами, Перевізниками - один раз на квартал.

- стенди з матеріалами щодо безпеки руху автотранспорту, які розміщуються у класах безпеки руху та інших місцях.

- альбоми, плакати, відеофільми з питань безпеки руху.

- створення методичних матеріалів з вивчення правил поведінки дітей на дорогах для шкільних закладів.

- спеціальні розбори (розгляди) ДТП в трудових колективах.

- особисті розмови працівників служб безпеки руху з працюючими.

- організація проведення занять у шкільних учбових закладах з питань безпеки руху на автомобільному транспорті.

- розміщення найбільш актуальних проблем з питань безпеки руху автотранспорту на сторінках журналів, газет, в Інтернеті.

3.3. Структура служби безпеки руху. Посадова інструкція фахівця з безпеки руху. Функціонування кабінету (класу) безпеки дорожнього руху.

Структура служб безпеки дорожнього руху міністерств, інших центральних органів державної виконавчої влади, підприємств, їх об'єднань, установ та організацій і чисельний склад їх фахівців визначаються згідно вимогами до Положення.

Для визначення кількості фахівців служби безпеки дорожнього руху підприємств, їх об'єднань, установ і організацій слід виходити із збільшеної в 1,4 раза середньооблікової чисельності водіїв, зайнятих на пасажирських перевезеннях.

Чисельний склад служби безпеки дорожнього руху підприємства, установи, організації

Середньооблікова чисельність | Чисельність фахівців з БДР

До 50 за сумісництвом

Від 51 до 250 ……………………………………….……….1

Від 251 до 500 ………………………………………………2

Від 501 до 1000 ……………………………………………..3

Понад 1000 ………………………………………………….4

Примітка.У підприємствах, установах, організаціях, що мають понад 250 водіїв, вводиться посада заступника керівника з безпеки дорожнього руху. На кожних додаткових 500 водіїв понад 1000 вводиться додатково посада фахівця з безпеки дорожнього руху.