Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
кр готово без практ..rtf
Скачиваний:
19
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
429.17 Кб
Скачать
    1. Застосовувані методи прогнозування.

Через недосконалість в апараті управління підприємством управлінське прогнозування - прерогатива засновника ТОВ «Фартнео». При прогнозуванні використовується метод експертних оцінок. Даний метод і той факт, що управлінським прогнозуванням займається безпосередньо засновник підприємства, мають як переваги, так і недоліки.

В першу чергу розглянемо переваги і недоліки обраного керівником методу прогнозування.

Перевагами є:

  • для такого виду прогнозування характерні очікування майбутнього на основі раціональних аргументів;

  • даний метод має якісний характер;

З недоліків можемо виділити:

  • ненадійність отриманих результатів чинності особистої зацікавленості одного або декількох учасників;

  • суб'єктивність думки з приводу того або іншого критерію експертної оцінки;

  • цей метод все частіше піддається критиці і оцінюється з погляду застосування в різних ситуаціях.

Тепер розглянемо переваги і недоліки виконавця:

Переваги:

  • високий рівень точності отриманих результатів чинності безпосередній зацікавленості керівника в економічний ефект від проведення заходу;

  • відсутність ймовірності ненадійність отриманих результатів чинності особистої зацікавленості одного або декількох учасників;

Недоліки:

  • порівняно низькі якісні показники унаслідок неможливості охоплення достатньої кількості інформації і недостатньої кількості часу для проведення прогнозування.

    1. Шляхи покращення прогнозування.

Проаналізувавши ситуацію на підприємстві в розрізі управлінського прогнозування можна зробити висновок, що ця сфера системи управління в організації потребує доопрацювань і вдосконалення. Запропонованим варіантом доопрацювань можна вважати зміну методу прогнозування (використання традиційного методу прогнозування) і підбор і прийняття на роботу висококваліфікованого, надійного персоналу.

По-перше, це призведе до підвищення якісних показників прогнозування, і, відповідно, до підвищення економічної ефективності від прогнозування. По-друге, вибір іншого методу прогнозування призведе до виключення можливої суб'єктивності результатів. По-третє - використання традиційного методу прогнозування виключить можливість отримати ненадійні результати чинності особистої зацікавленості одного або декількох учасників. Причиною цього стане те, що при даному методі використовуються економічні показники.

Список використаної літератури

  1. Алексеева М.М. Планирование деятельности фирмы: Учебно-методическое пособие. – М.: Финансы и статистика, 1997. – 248 с.

  2. Колпаков В.М. Теория и практика принятия управленческих решений: Учебное пособие. – К.: МАУП, 2000, - 256 с.

  3. Смирнов Э.А. Разработка управленческих решений: Учебник. – М.: ЮНИТИ-ДАНА, 2001. – 271 с.