Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Міжнародний менеджмент Ден. Маг. 2015.docx
Скачиваний:
13
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
201.08 Кб
Скачать

Інструментальні компетенції

  • Здатність отримувати, аналізувати та систематизувати інформацію з базових питань програмного матеріалу навчальної дисципліни з різних джерел (підручник, навчальний посібник, періодичні наукові видання, Інтернет та ін.)

  • Здатність ефективно організувати свій робочий час.

Міжособистісні комунікації

  • Здатність здійснювати ефективні міжособистісні комунікації.

  • Здатність до постійного удосконалення емоційних здібностей як інструменту розвитку у майбутніх менеджерів навичок управління на індивідуальному, міжособистісному та груповому рівнях.

Системні компетенції

    • Здатність застосовувати знання з теорії міжнародного менеджменту для прийняття ефективних рішень з питань управління сучасними організаціями як відкритими соціально-економічними системами.

Спеціальні компетенції

    • Вміння використовувати у професійній діяльності основні концепції міжнародного бізнесу.

    • Володіти правилами, прийомами і методами міжнародного стратегічного менеджменту.

    • Розуміти природу і основні питання маркетинг-менеджменту в міжнародному бізнесі.

    • Володіти правилами, прийомами і методами міжнародного фінансового менеджменту.

    • Аналізувати фактори, які впливають на прийняття рішень у сфері міжнародного фінансового обліку та оподаткування.

    • Володіти прийомами та методами роботи по залученню, розвитку та підтриманню ефективної робочої сили, яка необхідна для досягнення цілей міжнародної організації.

Вивчення учбового матеріалу базується на знаннях, отриманих студентами при вивченні таких дисциплін, як «Макроекономіка», «Менеджмент», «Маркетинг», «Виробничий менеджмент», «Організаційна поведінка», «Фінансовий менеджмент», «Управління трудовими ресурсами», «Міжнародна економіка» та ін.

Основними формами організації навчання з дисципліни «Міжнародний менеджмент» є: лекції, семінарські заняття, індивідуальні заняття, самостійна робота і контрольні заходи.

1. Програма навчальної дисципліни Змістовий модуль 1. Концепції міжнародного менеджменту

Тема 1. Суть і характерні риси міжнародного менеджменту

Загальна характеристика міжнародного бізнесу. Причини, що зумовлюють вивчати міжнародний бізнес. Сутність та значення міжнародного бізнесу. Причини виходу бізнесу на міжнародний рівень. Основні етапи розвитку міжнародного бізнесу. Основні відмінності міжнародного бізнесу від комерційної діяльності в межах однієї країни.

Глобалізація як фактор активізації міжнародного бізнесу. Сутність процесу глобалізації. Причини, що зумовлюють становлення фірм більш глобальними. Суть глобалізації ринків і глобалізації виробництва. Сутність ключових компетенцій міжнародних компаній: придбання ресурсів за більш ціною, проникнення компаній на нові ринки і необхідність конкурувати в своїй галузі. Світові ринки і центри ділової активності, їх вплив на розвиток міжнародного бізнесу.

Загальна характеристика міжнародного менеджменту. Сутність поняття «міжнародний менеджмент». Відмінності міжнародного менеджменту від національного менеджменту. Функції та завдання міжнародних менеджерів.