Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
податкове.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
19.03.2016
Размер:
232.45 Кб
Скачать

Тема 2. Правове регулювання податку, платники податків та зборів.

Поняття податку та збору. Ознаки податку. Функції податку. Співвідношення податку, збору та іншого обов’язкового платежу. Класифікація податків та зборів. Елементи податку. Ставка податку. Об’єкт оподаткування. Предмет оподаткування. База оподаткування. Податковий період. Обчислення податків та зборів. Сплата податків та зборів.

Поняття платників податків та зборів. Обов’язки та права платника податків. Фізичні та юридичні особи , як платники податків. Пов’язані особи. Консолідована група платників податків. Податкові агенти. Облік платників податків та зборів. Поняття представництва в податковому праві. Законний представник платника податків. Уповноважений представник платника податків. Офіційний представник платника податків. Наслідки недодержання оформлення представництва у податкових правовідносинах.

СПЕЦІАЛЬНА ЧАСТИНА

Тема 3. Загальнодержавні податки.

Платники податку на прибуток. Об’єкт оподаткування. Ставки податку на прибуток. Пільги. Обчислення та сплата податку на прибуток. Становлення законодавства оподаткування доходів фізичних осіб. Платники податку на доходи фізичних осіб. Об’єкт оподаткування. Ставки податку. Соціальна пільга. Податкові агенти. Декларування доходів фізичних осіб.

Платники акцизного податку. Підакцизні товари. База оподаткування. Ставки акцизного податку. Марки акцизного податку. Пільги по сплаті акцизного податку. Податок на додану вартість. Платники податку на додану вартість. Ставки податку на додану вартість. Відшкодування податку на додану вартість з державного бюджету.

Тема 4. Місцеві податки та збори.

Розвиток законодавства щодо встановлення місцевих податків та зборів. Компетенція органів місцевого самоврядування щодо встановлення місцевих податків та зборів. Податок на майно. Єдиний податок. Збір за паркування. Туристичний збір. Ставки місцевих податків та зборів. Відповідальність органів місцевого самоврядування за порушення норм податкового законодавства.

Тема 5. Податковий контроль. Відповідальність за порушення податкового законодавства.

Поняття та зміст податкового контролю. Вили податкових перевірок та вимоги до їх проведення. Органи на які покладено обов’язок контролю за своєчасністю та повнотою сплати податків та зборів. Права та обов’язки контролюючих органів. Відповідальність за порушення норм податкового законодавства: адміністративна, фінансова, кримінальна.

4. Структура навчальної дисципліни

Назви тем

Кількість годин

Денна форма

Заочна форма

усього

у тому числі

усього

у тому числі

л

п

с.р.

л

п

с.р.

Загальна частина

Тема 1. Інститут податкового права

6

2

2

2

20

2

2

6

Тема 2. Правове регулювання податку, платники податків та зборів.

6

2

2

2

6

Тема 3. Загальнодержавні податки.

6

2

2

2

6

Тема 4. Місцеві податки та збори

6

2

2

2

34

2

6

Тема5.Податковий контроль. Відповідальність за порушення податкового законодавства.

6

2

2

2

6

Тема 6. Захист прав та інтересів платників податків.

6

2

12

6

Тема 7 Адміністративний арешт майна платників податків.

6

2

12

6

Тема 8 Посадові особи ДФСУ

6

2

12

6

Тема 9. Податкові консультації.

8

2

12

28

2

2

2

Всього

86

10

18

58

72

6

4

50