Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КР ф н мен.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
03.11.2018
Размер:
183.81 Кб
Скачать

1. Мета і завдання виконання курсової роботи

Метою виконання курсової роботи є поглиблення отриманих теоретичних знань з дисципліни «Фінансовий менеджмент» та отримання навичок застосування цих знань на практиці.

При виконанні курсової роботи перед студентами ставляться наступні завдання:

  • закріпити базові знання з теорії та практики управління фінансами підприємств, операційною, інвестиційною та фінансовою діяльністю;

  • визначити та розробити стратегії і тактики фінансового забезпечення суб’єктів господарювання;

  • сформувати уміння правильно використовувати методичний інструментарій управління фінансами підприємств;

  • сформувати уміння самостійно працювати з економічною літературою, критично обмірковувати прочитане та аргументовано доводити свою точку зору;

  • розробляти та приймати управлінські рішення, що забезпечують підвищення ефективності управління грошовими потоками, прибутком, інвестиціями та активами суб’єктів господарювання;

  • оцінювати фінансові ризики та застосовувати інструменти антикризового управління підприємством;

  • встановити проблеми господарської діяльності підприємств та визначати шляхи їх вирішення.

2. Вимоги до курсової роботи

Курсова робота повинна мати теоретичне і практичне спрямування.

Теоретичною та методичною основою написання курсової роботи виступають сучасні ринкові економічні та фінансові теорії і концепції.

В процесі виконання курсової роботи необхідно глибоко вивчити законодавчий, методичний та інструктивний матеріал, вітчизняні та зарубіжні літературні джерела за темою дослідження, теоретично обґрунтувати основні положення теми.

Практична частина роботи виконується на основі аналізу діяльності обраного підприємства в цілому і згідно проблеми. Поряд з цим необхідно сформулювати конкретні висновки та дати обґрунтовані пропозиції з удосконалення фінансової діяльності підприємства.

Під час виконання курсової роботи рекомендується використовувати моделі, методи та прийоми фінансового аналізу, статистики, економетрії для прийняття управлінського рішення з проблеми дослідження.

Студент повинен показати вміння використовувати на практиці набуті знання для вирішення конкретних завдань, що стоять перед фінансовими підрозділами підприємств.

Під час написання курсової роботи студент повинен задовольнити наступні вимоги:

  1. Розкрити актуальність обраної теми та обґрунтувати її теоретичну та практичну значимість.

  2. Показати високий рівень володіння теоретичними основами обраної теми, спираючись на різноманітні джерела інформації. В роботі необхідно використовувати матеріал періодичних видань та законодавчі акти.

  3. Показати високий рівень аналізу практичної діяльності підприємства, що підтверджується наявністю документації та фінансової звітності об’єкта дослідження.

  4. Обов’язково сформувати власну позицію щодо порушених у роботі дискусійних питань.

  5. Грамотно, логічно і аргументовано викласти результати та висновки власного дослідження.