Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КР ф н мен.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
03.11.2018
Размер:
183.81 Кб
Скачать

3.1. Політика управління предметом дослідження.

В цьому підрозділі необхідно розглянути світовий досвід фінансового менеджменту відносно обраної тематики, обґрунтувати необхідність його адаптації до сучасних умов функціонування вітчизняних підприємств, розкрити останні тенденції вдосконалення методики аналізу та методів управління згідно певного напряму дослідження.

3.2. Удосконалення управління предметом дослідження шляхом впровадження розроблених заходів.

В цьому підрозділі необхідно представити управлінські рішення щодо вдосконалення предмету дослідження на підставі результатів проведеного глибокого та всебічного аналізу предмета дослідження.

Цей підрозділ повинен містити комплекс запропонованих рекомендацій щодо поліпшення господарської діяльності підприємства. До пропозицій можна віднести розробку ефективного управління підприємством, адаптацію світового досвіду, заходи по зниженню ризикованості. Розробка рекомендацій можлива у таких напрямках:

  • підвищення ефективності фінансово-господарської діяльності;

  • покращення (підвищення) окремих показників діяльності підприємства;

  • вдосконалення фінансової роботи на підприємстві та її організації;

  • підвищення конкурентоспроможності підприємства та його ринкової вартості, тощо.

Далі необхідно обґрунтувати рекомендації шляхом проведення необхідних розрахунків та прогнозування наслідків. Для цього рекомендується зробити:

  • обчислення необхідних заходів для виходу на проектні (прогнозні) показники;

  • моделювання ситуації шляхом обчислення можливих варіантів зміни чинників (або складових) з метою досягнення прогнозного рівня досліджуваного показника (показників);

  • моделювання ситуації на основі розгляду оптимістичного та песимістичного сценаріїв щодо майбутньої діяльності підприємств;

  • складання прогнозної фінансової звітності;

  • розрахунок нового рівня показників;

  • з'ясування фінансових потреб, джерел їх покриття з урахуванням запропонованих рекомендацій.

Рекомендації повинні витікати із результатів проведеного дослідження, бути аргументовані та обґрунтовані. В кінці підрозділу потрібно підвести загальний підсумок підвищення ефективності роботи підприємства в результаті реалізації всіх запропонованих рекомендацій.

Також в даному підрозділі рекомендується розрахувати ефект фінансового і/або операційного левериджу за досліджуваний період та з урахуванням запропонованих заходів, зробити відповідні висновки.

При написанні курсової роботи після кожного підрозділу або розділу потрібно робити узагальнення чи короткі висновки по підрозділу, що мають забезпечити логічний перехід до наступного.

6.5. Висновки. Висновки повинні містити найважливіші теоретичні та практичні положення, узагальнення результатів дослідження у вигляді обґрунтованих висновків і пропозицій. В них наводяться у стислому вигляді висновки по кожному підрозділу та розділу. При цьому, основну увагу необхідно приділити викладу узагальненої оцінки результатів аналізу та змісту запропонованих рекомендацій. Тут не слід подавати нові положення або ідеї. Висновки являють собою результат теоретичного осмислення і критичної оцінки досліджуваної проблеми. У них висвітлюються як негативні, так і позитивні моменти практики. Вони є обґрунтуванням необхідності і доцільності проведення заходів, що рекомендуються.

Висновки рекомендується писати у вигляді тез, рекомендований обсяг 3 сторінки.

6.6 Список використаних джерел. Список використаних джерел певною мірою відбиває наукову культуру курсової роботи. Саме з нього можна зробити висновок про ступінь ознайомлення студента з літературою з досліджуваної проблеми.

Список використаних джерел закінчує виклад тексту роботи. У нього включаються тільки ті видання, що дійсно були використані в процесі підготовки роботи: законодавчі документи, постанови Уряду з питань економічної реформи, монографії, статті в періодичній пресі і т.д. Список використаних джерел повинний включати не менш 15 найменувань.

Список використаних джерел слід розміщувати одним із таких способів: у порядку появи посилань у тексті (найбільш зручний для користування і рекомендований при написанні дисертацій), в алфавітному порядку прізвищ перших авторів або заголовків, у хронологічному порядку.

Використані джерела розташовуються в такій послідовності:

  1. Закони України;

  2. Укази Президента України;

  3. Постанови і рішення Верховної Ради;

  4. Декрети та Постанови Кабінету Міністрів України;

  5. Інструкції і довідкова література;

  6. Підручники, монографії, статті та ін. джерела в алфавітній послідовності.

6.7. Додатки. У додатках вміщують матеріал, який не може бути послідовно розміщений в тексті курсової роботи через великий обсяг або способи відтворення. Їх кількість та якість свідчать про те, наскільки студент глибоко вивчив теоретичні і практичні матеріали з обраної теми дослідження, сумлінно віднісся до збору інформації, підтвердив обґрунтованість висновків і рекомендацій, запропонованих у роботі.

В додатки включаються:

  • додаткові ілюстрації і таблиці,

  • всі первинні документи і облікові реєстри,

  • форми податкової, бухгалтерської і статистичної звітності на базі яких виконано дослідження,

  • формули, розрахунки, методики, інструкції, машинограми та ін.

Вони оформлюються як продовження роботи, розташовуються за порядком їх появи в тексті курсової роботи.