Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод_указ_КР_ТІС_укр.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
21.11.2018
Размер:
212.99 Кб
Скачать

3 Організація курсовоЇ роботи

Організація курсової роботи покладається на викладачів кафедри, які мають відповідне навчальне навантаження.

До початку виконання курсової роботи студенту видається завдання, складене керівником, із зазначенням терміну подання до захисту матеріалу курсової роботи.

Завдання на курсову роботу оформляється на стандартному бланку, вид якого наведений у Додатку А.

До обов'язків керівника курсової роботи входить:

  • видача студенту завдання на курсову роботу;

  • затвердження розробленого студентом календарного плану на весь період роботи;

  • проведення консультацій і контролю виконання курсової роботи згідно з розкладом занять і календарним планом;

  • рекомендація студенту науково-технічної літератури і нормативно-довідкових джерел з теми курсової роботи;

  • перевірка пояснювальної записки і графічної частини з метою усунення порушень вимог стандартів;

  • участь у комісії із захисту курсових робіт.

Курсова робота виконується студентом, як правило, в університеті, на підприємствах, в організаціях та інших установах, де йому може бути надане робоче місце і видані відповідні для роботи матеріали. Перед початком виконання курсової роботи студент має розробити календарний план (графік) роботи на весь період із зазначенням черговості виконання окремих етапів і подати його на затвердження керівнику.

Форма календарного плану наведена в Додатку Б.

Контроль виконання завдання здійснює керівник за матеріалами, що подані студентом відповідно до календарного плану. Контроль керівника курсової роботи не звільняє студента від повної відповідальності за обґрунтованість прийнятих рішень, дотримання стандартів і термінів виконання окремих етапів календарного плану.

4 Завдання на курсову роботу

У завданні на курсову роботу вказуються: тема курсової роботи, вихідні дані до роботи, перелік основних питань, що підлягають розробці. У завданні наводиться також перелік графічного матеріалу з точним зазначенням обов'язкових рисунків та схем. Завдання підписується керівником курсової роботи і студентом із зазначенням дати видачі і дати прийому завдання до виконання відповідно.

Тема роботи в завданні має стисло визначати тип системи, яка розроблюється, назву елементів системи (задачу, комплекс задач, АРМ) і об'єкт, для якого ведеться розробка.

Вихідні дані завдання мають однозначно визначати поставлену задачу.

В них треба стисло вказати вихідні документи, що визначають завдання, призначення системи (підсистеми, комплексу задач, задачі, АРМ), умови експлуатації, технічні параметри та інші характеристики, необхідні для виконання роботи тощо.

У розділі “Зміст пояснювальної записки” слід перелічити ті питання, що є обов'язковими, і наявність яких у курсовій роботі має контролювати керівник.

5 Структура та зміст курсової роботи

5.1 Загальні вказівки

Результати курсової роботи оформляються у вигляді пояснювальної записки обсягом 30 – 40 сторінок (з додатками – не більше 60), до складу якої входить графічна частина. Матеріал пояснювальної записки і графічної частини повинен являти собою результат самостійного творчого опрацювання питань, сформульованих у завданні на курсову роботу.