Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод_указ_КР_ТІС_укр.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
21.11.2018
Размер:
212.99 Кб
Скачать

6 Вказівки і рекомендації до виконання курсової роботи

6.1 Підготовча робота

Складання списку основних публікацій та науково-технічної літератури за темою курсової роботи і первинне ознайомлення з ними слід почати відразу після видачі завдання. До списку публікацій можуть бути включені різні літературні джерела – монографії, підручники і навчальні посібники, статті в періодичних виданнях, патентні матеріали, науково-технічні звіти, періодичні видання, публікації в Internet.

В курсовій роботі студент має використовувати проектні документи, розроблені ним на практичних заняттях з дисципліни «Теорія інформаційних систем».

Досліджуваний матеріал та проектні документи необхідно застосувати для ознайомлення з аналогічними рішеннями в галузі розробки системи за тематикою роботи.

На підставі цієї роботи й у разі потреби тема курсової роботи може бути остаточно уточнена.

6.2 Робота над літературними джерелами

Робота над літературними джерелами полягає в поглибленому їх вивченні, а отримані з літературних джерел дані мають бути використані студентом в курсовій роботі за обраною темою. Огляд літератури має містити стислі дані про історію і сучасний стан питання, відомості про аналогічні рішення, порівняльний аналіз цих матеріалів, а також висновки про можливі шляхи вирішення поставленої в курсовій роботі задачі.

У тексті пояснювальної записки обов'язково мають бути посилання на використані літературні джерела.

7 Вимоги до оформлення курсової роботи

Матеріали курсової роботи оформлюються в порядку, встановленому інструктивними документами з проектування систем, відповідно до діючих державних (або галузевих) стандартів і стандартів підприємств, за замовленням яких виконується робота (для студентів заочної форми навчання).

Першою сторінкою пояснювальної записки (ПЗ) до курсової роботи є титульний аркуш, другою – аркуш завдання, третьою – календарний план. Титульний аркуш, завдання на курсову роботу і календарний план виконання курсової роботи оформлюються на стандартних бланках, форма яких надана в Додатках Г, А і Б відповідно.

Пояснювальна записка оформляється відповідно до вимог діючих стандартів [7,9].

Загальними вимогами до пояснювальної записки є логічна послідовність викладу матеріалу, стислість, чіткість і конкретність викладу результатів роботи, суті постановки задачі і мети розробки, прийнятих інженерних рішень, доведеність висновків і обґрунтованість рекомендацій.

У записці слід використовувати тільки загальноприйняті скорочення слів і словосполучень типу «та ін.» і попередньо роз'яснені абревіатури, позначення одиниць фізичних величин, які надаються в розділі «Перелік скорочень, умовних позначок, символів, одиниць і термінів» пояснювальної записки.

Креслення, схеми і документи інших видів, що призначені для публічного захисту курсової роботи, оформлюються як графічні документи і за форматами, умовними позначками, шрифтами, масштабами мають відповідати вимогам стандартів єдиної системи конструкторської документації (ЄСКД) та єдиної системи програмної документації (ЄСПД). Вибір формату виконується з урахуванням заповнення аркуша.

Перелік посилань в пояснювальній записці до курсової роботи необхідно оформити, використовуючи систему стандартів з інформації, бібліотечній і видавничій справі [9].