Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
kontr_attp11.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
26.11.2018
Размер:
91.65 Кб
Скачать

Завдання 4

  1. Технічні характеристики та можливості ПЛК Modicon TSX Micro. Порівняння контролерів Modicon TSX Micro та Modicon TSX Nano з точки зору можливості реалізації різних задач керування.

  2. Характеристики та схема підєднання аналогових входів та виходів контролера Modicon Micro 61200. Які є можливості збільшення кількості аналогових входів/виходів цього контролера?

  3. Скласти програму реалізації на контролері такого алгоритму керування: Подати на аналоговий вихід сигнал Y = X1+0.5X2, де Х1 та Х2 – сигнали на 3-му і 4-му аналогових входах контролера. Обмежити сигнал Y величиною 8 В.

Завдання 5

  1. Технічні характеристики, особливості конструкції та використання контролера Modicon Momentum. Дати пояснення поняттю "розподілені" (distributed) входи/виходи?

  2. Описати загальні принципи програмування контролера Modicon Micro 61200. Які можливості програмування?

  3. Скласти програму реалізації на контролері задавача інтенсивності з такими параметрами: час наростання вихідного сигналу від 0 до 10 В – 10 с. Вихідний сигнал задавача інтенсивності формується на 2-му аналоговому виході контролера. Робота задавача починається з появою сигналу на 5-му дискретному вході.

Завдання 6

    1. Конструктивні особливості та основні характеристики контролера Modicon TSX Premium. Порівняння контролерів Modicon TSX Micro та Modicon TSX Premium з точки зору можливості реалізації різних задач керування.

    2. Режими роботи контролера Modicon Micro 61200. Робота цього контролера в лінії розширеня входів/виходів. Як розподіляються ресурси (входи/виходи) контролерів Modicon Micro 61200, які працюють в одній лінії розширення входів/виходів.

    3. Скласти програму реалізації на контролері генератора прямокутних імпульсів, які подаються на 7-ий дискретний вихід контролера. Період імпульсів 1 с. Ширина імпульсів рівна половині періоду.

Завдання 7

      1. Використання спеціалізованих модулів в контролері Modicon TSX Premium.

      2. Конфігурація контролера Modicon Micro 61200. Яка інформація записується в конфігурації контролера. Карта вводу/виводу контролера Modicon Micro 61200. Яка інформація записується в карті вводу/виводу контролера. Навести приклад з поясненням.

      3. Скласти програму реалізації на контролері такого алгоритму керуваня: за умови одночасної присутності сигналів на 1-му та 2-му дискретних входах контролера подати сигнали на 4-, 5-, 6-ий дискретні виходи контролера з інтервалом 2 с. Через 5 с. після подачі сигналу на 3-ій вихід зняти сигнали з виходів.

Завдання 8

  1. Особливості конструкції та використання контролера Modicon TSX Quantum. Порівняти з іншими типами ПЛК (TSX Micro, Premium).

  2. Характеристики та схема підєднання дискретних входів та виходів контролера Modicon Micro 61200. Які можливості нарощення кількості входів/виходів доступних цьому контролеру?

  3. Скласти програму реалізації на контролері генератора пилкоподібної напруги з періодом 2 с. і амплітудою 5 В, яка формується на 2-му аналоговому виході контролера.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]