Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
kontr_attp11.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
26.11.2018
Размер:
91.65 Кб
Скачать

Завдання 15

  1. Технічні характеристики та можливості плк Modicon tsx Micro. Порівняння контролерів Modicon tsx Micro та Modicon tsx Nano з точки зору можливості реалізації різних задач керування.

  2. Яку інформацію містить конфігурація контролера Modicon Micro 61200? В якій пам’яті (постійній чи оперативній) вона зберігаєтсья?

  3. Скласти програму реалізації на контролері такого алгоритму керування: Подати на аналоговий вихід сигнал Y = X1-0.25X2, де Х1 та Х2 – сигнали на 1-му і 2-му аналогових входах контролера. Обмежити сигнал Y величиною 6 В.

Завдання 16

  1. Пояснити, які переваги та недоліки ПЛК порівняно з ПК з точки зору використання для керування технологічним обладнанням?

  2. Описати загальні принципи програмування контролера Modicon Micro 61200. Які можливості програмування?

  3. Скласти програму реалізації на контролері задавача інтенсивності з такими параметрами: час наростання вихідного сигналу від 0 до значення, заданого на першому аналоговому вході, – 8 с. Вихідний сигнал задавача інтенсивності формується на 1-му аналоговому виході контролера. Робота задавача починається з появою сигналу на 1-му дискретному вході.

Завдання 17

  1. Яка особливістю конструкції ПЛК Modicon TSX Premium у порівнянні з ПЛК Modicon Micro 61200? Які спеціалізовані модулі використовуються в контролері Modicon TSX Premium ?

  2. Режими роботи контролера Modicon Micro 61200. Робота цього контролера в лінії розширеня входів/виходів. Як розподіляються ресурси (входи/виходи) контролерів Modicon Micro 61200, які працюють в одній лінії розширення входів/виходів.

  3. Скласти програму реалізації на контролері генератора прямокутних імпульсів. Щілинність імпульсів задається сигналом на аналоговому вході. Імпульси подаються на 2-ий дискретний вихід контролера.

Завдання 18

  1. Основні характеристики контролера Modicon TSX Premium. Порівняння контролерів Modicon TSX Micro та Modicon TSX Premium з точки зору можливості реалізації різних задач керування.

  2. Типи регістрів ПЛК Modicon Micro 61200 та їх призначення. В яких форматах зберігаються дані в регістрах.

  3. Скласти програму реалізації на контролері такого алгоритму керуваня: за умови одночасної присутності сигналів на 4-му та 5-му дискретних входах контролера подати сигнали на 1-, 2-, 3-ий дискретні виходи контролера з інтервалом 3 с. Через 2 с. після подачі сигналу на 3-ій вихід зняти сигнали з виходів.

Завдання 19

  1. Особливості конструкції та використання контролера TWIDO. Які можливості цього ПЛК з точки зору збільшення ресурсів.

  2. Пояснити відмінність транзисторних та релейних виходів ПЛК? Який тип виходів в ПЛК Modicon Micro 61200.

  3. Скласти програму реалізації на контролері генератора пилкоподібної напруги, період і амплітуда якої визначаються сигналом на 1-му аналоговому вході. Пилкоподібну напругу подати на 1-ий аналоговий вихід контролера.

Завдання 20

  1. Які можливості контролю астрономічного часу передбачено в ПЛК Zelio.

  2. Порівняння контролера Modicon Micro 61200 та персонального компютера з точки зору їх використання в асу.

  3. Скласти програму реалізації на контролері цифрового фільтра (аперіодичну ланку 1-го порядку) з такими параметрами: коефіцієнт підсилення визначається напругою на 1-му аналоговому вході в діапазоні 0 - 10, стала часу Т = 0.5 с.; вхідний сигнал фільтра подається на 2-ій аналоговий вхід, а вихідний сигнал формується на 1-му аналоговому виході.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]