Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
дидакт материали підготовки (2).doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
05.12.2018
Размер:
150.53 Кб
Скачать

Вимоги до оформлення самостійної роботи

  1. Реферат друкується на аркушах білого кольору формату А4 з однієї сторони. Висота букв і цифр повинна бути не менше 1.8 мм, до 30 рядків тексту на 1 сторінці (інакше кажучи, шрифт Times New Roman, ромір шрифта 14, міжрядковий інтервал 1,5). Розміри полів: ліве - 30 мм, праве - 10 мм, верхнє та нижнє - по 20 мм.

На титульному аркуші реферату вказують назву закладу, факультет, спеціальність кафедри, дисципліну, тему, курс, групу, прізвище й ініціали студента та викладача.

Текст реферату повинен ділитися на вступ, розділи, пункти, підпункти, висновки та список використаної літератури.

Заголовки розділів необхідно розміщувати в середині рядка без крапки в кінці і друкувати виділеними прописними буквами, не підкреслюючи.

Нумерацію сторінок, розділів, малюнків, таблиць проставляють арабськими цифрами без знаку №.

Першою сторінкою роботи є титульний аркуш, який включається в загальну нумерацію сторінок. На титульному аркуші номер сторінки не проставляється, на наступних сторінках номер проставляється в правому верхньому кутку сторінки без крапки. Другою сторінкою є план реферативного дослідження.

Вступ

Вступ важливий змістовний елемент реферату. Форма його - довільна, але в ньому повинні обов'язково знайти відображення такі питання: обґрунтування вибору теми, оцінка її з точки зору актуальності та важливості, визначення її місця в існуючій правовій проблематиці, оцінка рівня і характеру розробки теми, зміст проблематики, яку автор вбачає в цій темі, формулювання мети й завдань дослідження.

Основний зміст реферату

Основний зміст теми повинен бути самостійно виконаним – теоретичним та емпіричним дослідженням відповідно до проблеми, заявленої у назві реферату, узагальненням існуючої юридичної літератури, нормативних актів тощо з вказівкою на її застосування у сфері наукових інтересів автора реферату.

Після розгляду основного матеріалу кожне питання підсумовується шляхом аналізу розглянутого матеріалу, наведення власних розгорнутих висновків що підтверджують власну точку зору на питання що досліджується, наданням пропозицій щодо вдосконалення правового регулювання, або усунення юридичних недоліків тощо.

Зазначені висновки не виділяються в окремий структурній елемент а є логічним завершенням питання що досліджується.

Загальний висновок роботи

У висновку необхідно дати коротке резюме викладеного у основній частині реферату, висновки, які зроблені відповідно до поставлених завдань, або посилання на методологічне застосування опрацьованого у рефераті матеріалу. Автор реферату повинен також вказати на ту частину змісту реферату, яка є його особистим доробком.

Список використаної літератури

Список використаної літератури повинен указувати на вивчені автором роботи, за якими може мати місце бесіда стосовно змісту реферату. Цей список має включати в себе як фундаментальні наукові праці, так і останні публікації з обраної теми, наявні у вітчизняній та зарубіжній літературі. Використана література обов'язково має знайти своє відображення в рефераті (шляхом аналізу та прямого цитування).

Розділи реферату повинні мати порядкову нумерацію і позначатися арабськими цифрами з крапкою, наприклад: 1., 2., 3.

У нумерацію підрозділу (якщо такий є) входить номер розділу і номер підрозділу в цьому розділі, розділені крапкою. Наприклад: 1.1., 1.2., 1.3.

Таблиці та малюнки нумерують у межах кожного розділу роботи двома цифрами: номер розділу і підпорядкований номер малюнку, розділені крапкою. Наприклад: малюнок 1.5. ( 5 малюнок першого розділу). Кожний малюнок повинен мати назву. Слово “малюнок”, його номер і назву розміщують під малюнком таким чином: Малюнок 1.5. Організаційна схема управління (без крапки в кінці).

Стандарт оформлення списку використаних джерел (літератури)Література Приклад оформлення

Монографії (один, два або три автори)

Василенко М.В. Трудове право: Навч. Посібник /Текст/ К.: Вища шк., 1992. – 430с.

Чотири автори

Основы трудового права / Л.А.Сидоров, Л.В. Адамович, В.Т.Музычук, А.Е. Гридасов; Под ред. Б.И. Тимофеева [Текст]/ К.: Техніка, 1986. – 144с.

Багатотомні видання

Історія України: у 8т.[Текст] / К.: Основи, 2004. – Т. 2. – 530с.

Статті з журналів, інших часописів Нижник Н.Р. Предмет та метод аграрного права [Електронний ресурс] // Вісник НАДУ при Президентові України. – 2003. - №3. – С.5-14: режим доступу http://www.nbuv.gov.ua/portal/Soc_Gum/Vlduvs/2009_2/...

Енциклопедії Юридична енциклопедія: у 6 т. / Ред. кол.: Ю.С.Шученко (голова ред. кол.) та ін. [Текст]// К.: "Укр.енцикл.", 2001. – Т. 3. – 530с.

Господарський кодекс України від 16 січ. 2003 р. № 436. [Текст]// Відомості Верховної Ради України. – а 18 – 22. – Ст. 114.

Про ціни та ціноутворення: Закон України від 03.12.1990 року.[Текст] // Відомості Верховної Ради України. – 1990. - №52. – Ст.650.

Іванов В.А. Поняття трудового права [Електронний ресурс]//Форум права. – 2009. - №1. режим доступу: www.nbuv.gov.ua

Реферат оцінюється у 10 балів, які складаються наступним чином:

1 бал – дотримання вимог по оформленню реферату;

1 бал – підготовка вступу з обов’язковим зазначенням актуальності теми дослідження, об’єкта, предмету, мети та завдань дослідження;

2 бали – з обґрунтовані висновки до кожного питання та загальні висновки до роботи в цілому;

1 бал – за належним чином оформлений список літератури до до реферату;

5 балів – за зміст реферату.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]