Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка до курсової.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
08.12.2018
Размер:
212.99 Кб
Скачать

1. Мета та завдання курсової роботи

Курсова робота – це самостійне навчально-наукове дослідження студента. Вона повинна носити науково-практичний інноваційний характер, враховувати накопичений вітчизняний і закордонний досвід, містити оцінки реальних економічних процесів і явищ у країні, конкретні пропозиції з удосконалення досліджуваних аспектів діяльності господарюючих суб’єктів. Курсова робота має виявити рівень загальнонаукової та спеціальної підготовки студента, його здатність застосовувати одержані знання під час вирішення конкретних проблем, його схильність до аналізу та самостійного узагальнення матеріалу.

Метою курсової роботи є систематизація, закріплення і поглиблення теоретичних та практичних знань студента, цілеспрямоване використання законодавчої і нормативної бази, подальше удосконалення навичок самостійного вирішення завдань та їхнє обґрунтування, оволодіння методикою дослідження, узагальнення і логічного викладу матеріалу, застосування знань, одержаних за час навчання, до комплексного вирішення конкретного фахового завдання, підвищення культури економічного мислення.

Завдання курсової роботи:

– обґрунтувати актуальність, розкрити зміст та сутність обраної теми дослідження, спираючись на отримані знання з дисципліни “Стратегія управління витратами”;

– опанувати методику роботи зі спеціальною економічною літературою, систематизації та узагальнення зібраного матеріалу;

– провести критичний аналіз різних точок зору і виробити власну позицію вирішення проблеми;

– вивчити законодавчу і нормативну базу з досліджуваного напрямку;

– оцінити розробки, пропозиції і рекомендації з обраної теми;

– виконати якісні і кількісні розрахунки, що стосуються досліджуваного явища, проаналізувати їх;

– показати здатність прогнозувати характер розвитку економічних процесів;

– сформулювати висновки та практичні рекомендації щодо суті проблеми.

Вирішення вище визначених завдань дозволить студенту повно і послідовно розкрити зміст обраної теми курсової роботи.

Робота виконується на основі поглибленого вивчення чинного законодавства України з питань діяльності суб’єктів господарювання, спеціальної вітчизняної та зарубіжної літератури, передового досвіду з теми, яка вивчається, а також результатів проведених студентом власних досліджень господарського об’єкта.

Основні етапи виконання роботи:

  1. Вибір та затвердження теми.

  2. Опрацювання літературних джерел і складання плану.

  3. Збирання фактичного матеріалу.

  4. Написання першого варіанта тексту, подання його на ознайомлення керівникові.

  5. Усунення недоліків, написання остаточного варіанта тексту, оформлення роботи.

  6. Захист курсової роботи.

2. Вибір теми курсової роботи

Вміло підібрана тема сприяє успішному написанню курсової роботи. Визначаючи тему дослідження, студенту варто враховувати, що обрана проблема в майбутньому може скласти основу продовження його наукових пошуків і знайти своє відображення у підготовці робіт вищого рівня.

Студенти мають право самостійного вибору курсової роботи. Однак, одну тему дозволяється розробляти тільки одному студенту з групи. Студенту дозволяється запропонувати свою тему курсової роботи, яка повинна тематично відповідати даній дисципліні та бути погодженою з науковим керівником. Обрана тема роботи реєструється на кафедрі.

Студенти вибирають тему за останньою цифрою номера залікової книжки. Наприклад, номер залікової книжки 928391. Це означає, що студені має із запропонованої тематики вибрати теми, які подані під номерами 1, 11, 21 і т.д. Вибрана тема узгоджується з науковим керівником. Можливі номери курсових робіт відповідно до номера залікової книжки наведені в таблиці 1.

Таблиця 1.