Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ФАО.docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
18.12.2018
Размер:
68.01 Кб
Скачать

8. Висновок

ФАО надає консультативну і технічну допомогу урядам держав-членів Організації у вирішенні ключових соціально-економічних, технологічних, організаційних, правових і фінансових проблем сільського господарства та інших галузей АПК для досягнення продовольчого забезпечення як на міжнародному, так і а національному рівнях. Ця допомога надається входять до Організації країн шляхом сприяння у розробці та реалізації національних програм розвитку їх агропродовольчого сектора економіки. Для здійснення цих цілей ФАО сприяє капіталовкладенням у сільське господарство, більш раціонального використання грунтових і водних ресурсів, збільшення продукції рослинництва і тваринництва та передачі технологій країнам, що розвиваються і розвитку в них сільськогосподарських досліджень.

Організація сприяє збереженню природних ресурсів, особливо рослинних генетичних ресурсів, і раціонального використання добрив і пестицидів; веде боротьбу з хворобами тварин; сприяє розвитку рибних ресурсів морів і внутрішніх вод і освоєнню нових і поновлюваних джерел енергії, особливо в сільській місцевості. Технічна допомога надається у всіх цих областях і, крім того, в таких, як харчування, сільськогосподарська техніка, аграрна реформа, створення комунікацій в цілях розвитку, дистанційне зондування природних ресурсів та запобігання втрат продовольства.

Спеціальні програми ФАО допомагають країнам готуватися на випадок виникнення надзвичайного стану з продовольством, а якщо таке становище створюється, то в рамках цих програм країнам надається спеціальна допомога. Глобальна система інформації та раннього попередження ФАО забезпечує поточну інформацію про світову продовольчу положенні і виділяє країни, яким загрожує нестача продовольства, як орієнтир для потенційних донорів. Її Система сприяння продовольчої безпеки спрямована на надання допомоги країнам, що розвиваються у створенні національних продовольчих резервів.

17

9. Література:

1. Світова економіка: навчальний посібник .- К.: Либідь, 2000 р., ст.

481-496

2. Дадалко В.А. Мировая экономика: учебное пособие. – Минск: Ураджай, 2001г

3. Хорунжий М.Й. “ Продовольча безпека: соціально-економічна суть, стан і

показники”// Економіка АПК, 2003, №6, ст. 146-152

4. Береговий М. “ Шляхи формування світової та національної продовольчої

безпеки” // Бухгалтерія в сільському господарстві, 2002 , № 1, ст. 23-30

Використані веб-ресурси:

1.http://www.fao.org/index_ru.htm

2. http://agrowiki.nubip.edu.ua/wiki/

18